Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nederweert vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Nederweert? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is er al vanaf €60,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm werkt het beste tegen hevige zon. Mogelijk geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben enorm veel diverse producten. Via onze site bieden we een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop check je een indicatie van de kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Nederweert en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-nederweert

Zonnescherm laten plaatsen in Nederweert

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Nederweert middels een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste manier vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van de screens of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of in de badkamer. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Nederweert en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De monteur plaatst het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Ga altijd na of alles juist is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Nederweert

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Nederweert wordt gebruikt om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse systemen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €475 tot zo’n €2650. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest moderne producten.

Kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Let op: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De kosten variëren tussen de €825 t/m €2275.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven komen uit tussen de €350 t/m €1300.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Nederweert is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €275 tot wel €1025.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen liggen tussen de €330 – €1375 voor rolluiken bestellen in Nederweert.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Altijd met goede garantie.

Handige markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van woningen. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten bedragen tussen de €650 tot zo’n €1625.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aangename temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Nederweert: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen komen uit tussen de €320 en €825. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos te installeren, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende types zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende, dakraam, elektrische, transparante en hippe duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €62,50 – €150.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nederweert: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Aanbod in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en rustieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan tarieven van €110 tot €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan prijzen van €62,5 tot wel €170.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Nederweert: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit diverse modellen en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, bamboe, aluminium, stof, PVC. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €72,5 tot €240.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals hout, kunststof, aluminium, stof, bamboe. Geschikt voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten bij om en nabij de €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Nederweert voor jouw woning

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven starten vanaf €450. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nederweert zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties beginnen bij €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €650.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, draai-kiepraam, draairaam, valraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse opties: het soort product, de materiaalkeuze, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema tonen wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nederweert in mei 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2025
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€355 – €1325
Screens1 – 4 meter breed€255 – €1075
Rolluik300 – 450 cm breed€315 – €1450
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €165
Lamellen100 x 50 cm€65 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €220
Plisségordijnen110 cm breed€105 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Nederweert. In de onderstaande tabel tonen wij een overzicht met de meest verkochte merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, IKEA & Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Formido, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Bece, Roma, Deponti, Husol, Novoferm, Weinor en Schlappi, Milano, Copaco, Dickson, Sunway, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Nederweert

Goedkope zonwering kopen in Nederweert? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder bieden wij contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met installatiepartners en shops in Roermond, Weert en Peel en Maas.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekochte zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Nederweert?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De actuele prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Markiezen zijn zo’n €725. Screens €290 op basis van 1 raam. In het geval van een terraszonwering betaal je om en nabij de €1150. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een normaal rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €755). Overige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €100 per kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, materiaaltypes, dessins en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Nederweert?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Nederweert. In die situaties komt een deskundige vakman die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het product op de goede manier bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handmatige bediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met slinger werkt prima, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (met een draaiknop, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken & schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6030, 6031Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie