Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zevenhoven vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Zevenhoven? Zonwering heb je voor buiten en binnen en regel je al vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals een markies is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit bijzonder veel diverse soorten. Via onze site geven we een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop delen we de geschatte kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Zevenhoven en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-zevenhoven

Zonnescherm laten plaatsen in Zevenhoven

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Zevenhoven door een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de juiste wijze aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Zevenhoven en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de experts. De vakman hangt het zonneschermen of gordijnen zoals besproken. Test of de totale constructie correct is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Zevenhoven

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Zevenhoven is zeer handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere artikelen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei dessins en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €275 tot wel €2800. In het gedeelte hieronder beoordelen we de beste systemen.

Effecten van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Middels 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Disclaimer: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten variëren tussen de €825 en €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven variëren tussen de €325 en €1350.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Zevenhoven is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties komen uit tussen de €225 tot wel €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten variëren tussen de €290 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Zevenhoven.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van het huis. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven bedragen tussen de €690 t/m €1600.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Zevenhoven: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties liggen tussen de €340 tot €800. In de box hieronder lees je informatie over de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk te bevestigen, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in diverse kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn allerlei soorten zoals dakraam, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante en de duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €47,50 tot €150.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zevenhoven: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en unieke ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een kostenplaatje van €95 tot €350.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan onkosten van €65 oplopend tot €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Zevenhoven: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit ontzettend veel dessins en materialen zoals onder andere aluminium, PVC, stof, hout, kunststof. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met een prijskaartje van €80 tot €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals kunststof, aluminium, pvc, bamboe, stof. Perfect voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen beginnen bij zo’n €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Zevenhoven inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen starten bij gemiddeld €450. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €900.

 • Duurzaam product.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zevenhoven zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, lamellenhor, inzethor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem weert muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij zo’n €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €525.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, valraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van diverse onderdelen: het soort model, de materiaaltypes, de afmeting en de bediening. In het volgende schema bekijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zevenhoven in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2150
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€370 – €1250
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €175
Lamellen100 x 250 cm€45 – €225
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €210
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Zevenhoven. Hieronder tref je uitleg over de populairste merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Praxis, Hubo, Karwei & Bol.com, Leen Bakker, Formido, Kwantum, Wehkamp.
 • Andere merken: Husol, Roma, Deponti, Bece, Weinor, Toppoint en Sunway, Lumenguard, Schlappi, Swela, Copaco, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Nieuwkoop

Goedkope zonwering kopen in Zevenhoven? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker bekijk je ook fabrikanten en verkopers in Bodegraven, Nieuwveen en Nieuwerbrug aan den Rijn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest handige zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering is afhankelijk van de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in een heleboel kleuren, stoffen en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Zevenhoven?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De actuele investeringen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Zonnescreens €265 per raampartij. Kies je voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €800). Een normaal rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €270 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €820). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 per raam / kozijn). De totale kosten hangen af van: de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, materiaalgebruik, dessins en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Zevenhoven?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Zevenhoven. Hierbij komt er een capabele vakman die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het systeem degelijk monteren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van ideale zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met slinger of band werkt in de basis mooi, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2435

Plaats een reactie