Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuwkoop vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Nieuwkoop? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is er al vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is praktisch om zonnestralen te weren. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je tientallen diverse systemen. Op dit platform delen we een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook delen we gemiddelde tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Nieuwkoop en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-nieuwkoop

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuwkoop

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuwkoop via een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het systeem juist bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk specialisten in de gemeente. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk soort zonwering past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Nieuwkoop en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De vakman installeert het knikarmscherm of de plissés zoals gewenst. Controleer of de totale constructie correct is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in Nieuwkoop

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Nieuwkoop is het meest effectief om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele varianten zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 – €2850. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest handige toepassingen.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Middels de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven bij de muren. Let op: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €850 tot wel €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven liggen zo tussen de €450 tot wel €1275.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Nieuwkoop is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 en €1000.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Ontdek het gemak van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte tarieven komen uit tussen de €350 en €1375 voor rolluiken bestellen in Nieuwkoop.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Handige markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van de woning. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €610 tot €1975.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een comfortabele temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Nieuwkoop: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven komen uit tussen de €330 tot €800. In de box hieronder beoordelen we de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in velerlei kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden allerlei types zoals dakraam, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €62,50 tot €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuwkoop: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een tarief van €105 oplopend tot €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een prijs van €50 tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Nieuwkoop: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel soorten en materialen als onder andere aluminium, PVC, hout, stof, kunststof. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan een kostenplaatje van €72,5 tot €230.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals bamboe, pvc, aluminium, kunststof, hout. Ideaal voor brede / grote ramen en passen perfect bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €80 en lopen op tot €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuwkoop voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen starten bij gemiddeld €420 en lopen op tot €880.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nieuwkoop zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, plissé hor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant weert insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten beginnen bij circa €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €700.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, uitzetraam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Passende raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via verschillende zaken: het type model, het gewenste materiaal, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna vind je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Nieuwkoop in mei 2024.

Categorie zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€825 – €2250
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€380 – €1350
Screens1 – 4 meter breed€240 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€300 – €1325
Rolgordijn120 x 100 cm€80 – €145
Lamellen200 x 200 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 x 220 cm€110 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Nieuwkoop. In het schema hieronder vind je informatie over de meest verkochte merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, IKEA, Hubo, Gamma en FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp.
 • Andere merken: Novoferm, Roma, Weinor, Husol, Toppoint, Bece en Schlappi, Lumenguard, Dickson, Sunway, Copaco, Swela.

Zonwering experts in regio van Nieuwkoop

Goedkope zonwering kopen in Nieuwkoop? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder bekijk je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker kom je ook in contact met fabrikanten en shops in Den Haag, Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest populaire zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in oneindig veel kleuren, stoffen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Nieuwkoop?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Buitenscreens €260 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1025. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een instap-rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €790). Budget opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per raam). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, motiefjes en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Nieuwkoop?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Nieuwkoop. Dan komt er een ervaren montagepartner die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het systeem op de juiste manier ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handbediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met slinger werkt in de basis mooi, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2420, 2421Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie