Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ee vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Ee? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is al verkrijgbaar voor €80,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben enorm veel diverse systemen. Op dit portaal vind je een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij bieden we de huidige tarieven en namen van diverse zonwering specialisten in Ee en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-ee

Zonnescherm laten plaatsen in Ee

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ee middels een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het systeem fatsoenlijk opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het systeem. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Zoals achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Ee en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De specialist hangt het zonnescherm, markiezen of de lamellen zoals afgesproken. Ga altijd na of het product goed is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Ee

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Ee is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige modellen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in diverse vormen en groottes. De kosten variëren tussen de €375 tot zo’n €2850. In de koopgids hierna beoordelen we de meest moderne modellen.

Advies over terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw op het terras. Let op: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De normale tarieven liggen tussen de €875 t/m €2200.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen variëren tussen de €300 tot wel €1225.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Ee komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De verwachte kosten bedragen tussen de €200 – €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De totale investeringen liggen zo tussen de €260 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Ee.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Korte info over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van de woning. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte prijzen komen uit tussen de €680 – €1825.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aangename temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Ee: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten komen uit tussen de €380 en €825. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest gekozen installaties.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig te bevestigen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan diverse modellen zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, kiepkantelraam, dakraam en een duo rolgordijn. De onkosten liggen zo tussen de €52,50 tot €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ee: eenvoudig zelf te installeren.
 • Aanbod in interessante stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en karaktervolle ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan prijsindicaties van €105 tot zo’n €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht een tarief van €47,5 tot zo’n €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Ee: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel dessins en materialen zoals aluminium, hout, bamboe, stof, kunststof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een tarief van €75 tot €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals pvc, aluminium, bamboe, hout, kunststof. Handig voor grote ramen en sluiten goed aan op een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €60. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Ee in alle vormen en maten

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De investeringen beginnen bij €470. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Ee bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: hordeur, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen beginnen bij circa €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €525.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere aspecten: het model, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna tref je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ee in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€835 – €2375
Uitvalschermtot 4 meter breed€375 – €1500
Screens200 cm – 400 cm breed€275 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€55 – €170
Lamellen200 x 250 cm€55 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Ee. In de onderstaande tabel verstrekken we een aanvulling op de beste verkochte merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach en Bol.com, Formido, Leen Bakker, Kwantum, FonQ.
 • Zie ook: Roma, Weinor, Deponti, Novoferm, Husol, Toppoint & Dickson, Copaco, Sunway, Schlappi, Swela, Milano.

Zonwering experts in regio van Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Ee? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder bekijk je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker kom je ook in contact met installateurs en bedrijven in Metslawier, Engwierum en Jouswier.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Rolluiken.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in diverse kleuren, designs en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Ee?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale prijzen helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €550. Buitenscreens €215 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €495. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €845). Voordelige soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 per raam / kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; het model, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, de materiaaltypes, kleuren en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Ee?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Ee. Er komt dan een lokale monteur die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het product juist vastzetten. Dankzij deze dienstverlening geniet je van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is voldoende, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9131

Plaats een reactie