Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Jouswier vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Jouswier? Zonwering is er voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €52,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan de wereld aan diverse systemen. Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien bieden we de huidige tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Jouswier en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-jouswier

Zonnescherm laten plaatsen in Jouswier

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Jouswier via een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het product op de juiste wijze vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Jouswier en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De professional plaatst het knikarmscherm of de duettes zoals overeengekomen. Ga altijd na of het volgens de handleiding is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Jouswier

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Jouswier is ideaal om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere opties zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel designs en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €500 tot zo’n €2775. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest gekozen producten.

Laten plaatsen van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: het doek kan vies worden door regen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €800 t/m €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven komen uit tussen de €475 t/m €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Jouswier is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen liggen zo tussen de €250 en €1125.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte tarieven variëren tussen de €320 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Jouswier.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het installeren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij exclusieve woningen. Ze geven een boost aan het karakter van van het huis. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte tarieven schommelen tussen de €650 t/m €1725.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Jouswier: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten liggen zo tussen de €380 – €950. In het bijgaande stukje bespreken we de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, makkelijk te installeren, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in tientallen dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende varianten zoals waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De onkosten schommelen tussen de €57,50 tot €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Jouswier: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te koop in prachtige stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en karakteristieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan een tarief van €95 tot €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €65 tot zo’n €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Jouswier: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit mega veel dessins en materialen als hout, stof, PVC, bamboe, aluminium. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan onkosten van €75 tot +/- €210.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, bamboe, pvc, aluminium, hout. Praktisch voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven beginnen bij circa €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Jouswier voor je huis

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen beginnen bij €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Jouswier geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: rolhor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €700.

 • Past op bijna elk raam: valraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van velerlei aspecten: het type product, het soort materiaal, het inmeten (afmetingen) en handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Jouswier in juli 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2175
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€355 – €1400
Screenstot 4 meter breed€265 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1200
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €160
Lamellen250 x 150 cm€80 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €250
Plisségordijnen150 cm breed€115 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Jouswier. In het volgende blokje bekijk je details over de meest gekozen merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, IKEA, Hornbach, Gamma en Leen Bakker, Formido, FonQ, Kwantum, Bol.com.
 • Check ook: Toppoint, Novoferm, Weinor, Husol, Roma, Deponti en Milano, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Dickson, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Jouswier? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder verstrekken we bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website ontdek je ook installatiepartners en bedrijven in Aalsum, Oostrum en Wetsens.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die matcht met jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de mooiste soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Zonwering offerte.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, soorten materialen en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Jouswier?

De uitgaven voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €725. Buitenscreens €280 per raam / kozijn. Kies je voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een normaal rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €845). Overige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 per raampartij). De totale onkosten worden beïnvloed door: het product, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, de materiaaltypes, kleur en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Jouswier?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Jouswier. Hierbij komt een lokale installateur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het systeem op de juiste manier installeren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is voldoende, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9124

Plaats een reactie