Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Foudgum vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Foudgum? Zonwering is er voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €62,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm werkt het beste om zonnestralen te weren. In veel situaties biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan diverse producten. Via onze site bieden we een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop delen we een indicatie van de kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Foudgum en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-foudgum

Zonnescherm laten plaatsen in Foudgum

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Foudgum middels een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het geheel op de juiste manier aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Foudgum en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De installateur installeert het zonnescherm, markiezen of de shutters op de afgesproken plekken. Check of de totale constructie correct is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Foudgum

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Foudgum werkt erg goed om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige modellen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €200 – €2850. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest populaire oplossingen.

Het comfort van knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Noemenswaardig: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €825 tot wel €2000.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen liggen zo tussen de €375 en €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Foudgum is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven liggen tussen de €300 tot wel €1025.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Genieten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €370 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in Foudgum.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Adviezen over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van het gebouw. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven variëren tussen de €650 tot €1975.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een heerlijke temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Foudgum: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten variëren tussen de €350 tot €875. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest geplaatste keuzes.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan diverse modellen zoals transparante, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, elektrische en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €62,50 tot €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Foudgum: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen bieden een knusse en authentieke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met een prijs van €95 tot zo’n €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een prijs van €55 tot €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Foudgum: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden oneindig veel systemen en materialen als bijv. stof, bamboe, hout, PVC, aluminium. Via de houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan een tarief van €77,5 tot wel €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals stof, hout, kunststof, pvc, bamboe. Ideaal voor grote ramen en bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties starten bij om en nabij de €85 en lopen op tot €185.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Foudgum op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten beginnen bij €410. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Duurzaam product.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Foudgum zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: inzethor, lamellenhor, rolhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten bij gemiddeld €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €650.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, uitzetraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van diverse onderdelen: het model, het gewenste materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna vergelijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Foudgum in juli 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€875 – €2200
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€360 – €1575
Screens1 – 3 meter breed€250 – €1100
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1425
Rolgordijn150 x 190 cm€60 – €160
Lamellen180 x 180 cm€70 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €210
Plisségordijnen110 cm breed€100 – €380
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Foudgum. In het overzicht hierna vind je een toelichting op de meest gekozen merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis en Wehkamp, FonQ, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker.
 • Zie ook: Roma, Toppoint, Weinor, Bece, Husol, Novoferm & Dickson, Copaco, Milano, Sunway, Schlappi, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Foudgum? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder delen we contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal bekijk je ook monteurs en showrooms in Holwerd, Raard en Waaxens.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die perfect past bij jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest praktische soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Markiezen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Foudgum?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €625. Screens €210 per raampartij. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm betaal je ongeveer €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €830). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €110 per kozijn). De totale tarieven hangen af van: het type / model, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, het soort materiaal, kleuren en prints en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Foudgum?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Foudgum. In die situaties komt een gediplomeerde vakman die ieder raam bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman het zonnescherm op de juiste manier bevestigen. Dankzij deze service ben je verzekerd van goede zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met slinger is acceptabel, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (met een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9154

Plaats een reactie