Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Holwerd vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Holwerd? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Vaak geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel verschillende modellen. Via deze website bieden we een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens delen we de huidige tarieven en adressen van diverse zonwering specialisten in Holwerd en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-holwerd

Zonnescherm laten plaatsen in Holwerd

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Holwerd door een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat alles fatsoenlijk aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Holwerd en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. Het installatiebedrijf hangt de screens of de houten jaloezieën zoals besproken. Controleer of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang offerte van raambekleders in Holwerd

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Holwerd werkt erg goed om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel producten zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €425 t/m €2850. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest geziene oplossingen.

Prijzen en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Advies: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De totale investeringen bedragen tussen de €925 tot €2075.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten bedragen tussen de €450 tot zo’n €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Holwerd is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De onkosten schommelen tussen de €200 en €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Het comfort van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €250 en €1450 voor rolluiken bestellen in Holwerd.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Korte info over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan de ambiance van woonhuizen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €690 – €1950.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een goede temperatuur in huis met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Holwerd: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties liggen tussen de €360 – €800. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, simpel op te hangen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, transparante, verduisterende en een duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €45,00 tot €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Holwerd: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Assortiment in mooie stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en rustieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan onkosten van €115 tot €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht tarieven van €60 tot €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Holwerd: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel modellen en materialen zoals bijv. bamboe, stof, hout, aluminium, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €67,5 tot wel €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van stof, kunststof, aluminium, hout, bamboe. Praktisch voor brede / grote ramen en matchen goed met een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen beginnen bij zo’n €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Van elegant tot robuust.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Holwerd professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, vaste ramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten beginnen bij zo’n €460. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €950.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Holwerd geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, hordeur, voorzethor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten vanaf €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, draai-kiepraam, draairaam, valraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende opties: het soort product, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hierna bespreken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Holwerd in juli 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€860 – €2375
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€375 – €1500
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €1100
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1350
RolgordijnTot 300 cm breed€75 – €165
Lamellen250 x 150 cm€60 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €330
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Holwerd. Hierna vind je informatie over de meest gekozen merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Gamma, IKEA, Praxis en Formido, Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Bol.com.
 • Ook interessant: Weinor, Deponti, Roma, Novoferm, Toppoint, Bece & Copaco, Sunway, Swela, Dickson, Milano, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Holwerd? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder bespreken we adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site kom je ook in contact met montagebedrijven en shops in Hantumeruitburen, Waaxens en Hantum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Knikarmscherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, stoffen en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Holwerd?

De verwachte kosten van zonwering zijn per situatie anders. De actuele investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Zonnescreens €280 op basis van één kozijn. Kies je voor een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1025. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €820). Budget binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €125 per raampartij). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het product, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, kleur en plaatsingskosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Holwerd?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Holwerd. Hierbij komt er een gespecialiseerde professional die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het product op de goede manier bevestigen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met een handslinger werkt prima, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9150, 9151

Plaats een reactie