Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hantum vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Hantum? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is er al vanaf €77,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is het meest effectief om je woning koel te houden. Mogelijk creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn ontzettend veel verschillende modellen. Op dit portaal verstrekken we een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens verstrekken we de huidige tarieven en adressen van lokale zonwering specialisten in Hantum (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-hantum

Zonnescherm laten plaatsen in Hantum

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Hantum via een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker de installatie fatsoenlijk aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel experts in de gemeente. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het systeem. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en comfortabelste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Hantum en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de monteurs. De montage-specialist hangt het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals gewenst. Controleer of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Hantum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Hantum is ideaal om de zon en warmte te weren. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse artikelen zoals het rolluik werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse materialen en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 tot €2650. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest verkochte types.

De pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Belangrijk: het scherm kan vies worden door regen. De prijsindicaties schommelen tussen de €925 en €2150.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €375 tot zo’n €1375.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kan goed tegen een stootje.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Hantum is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen variëren tussen de €300 tot €1125.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale tarieven variëren tussen de €290 en €1400 voor rolluiken bestellen in Hantum.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij huizen van begin 1900. Ze dragen bij aan de uitstraling van woningen. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €720 tot zo’n €1950.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Hantum: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten liggen zo tussen de €320 en €800. In het onderstaande stuk vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig te installeren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen diverse modellen zoals transparante, elektrische, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De kosten liggen tussen de €55,00 en €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hantum: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen geven een warme en authentieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijs van €100 tot zo’n €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een prijs van €57,5 tot wel €150.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Hantum: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel vormen en materialen zoals bamboe, aluminium, stof, PVC, kunststof. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht kosten van €80 tot wel €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals bamboe, hout, stof, kunststof, pvc. Praktisch voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten vanaf €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hantum direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De kosten beginnen bij circa €470. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €880.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hantum zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, hordeur, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €82,5 en lopen op tot €775.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei factoren: het type model, materiaaltypes, de gewenste afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna tonen wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hantum in mei 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€855 – €2225
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€350 – €1325
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €170
Lamellen100 x 250 cm€70 – €200
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €270
Plisségordijnen180 cm breed€100 – €370
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Hantum. Hieronder delen we een overzicht met de meest bekende merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma & FonQ, Bol.com, Kwantum, Formido, Wehkamp.
 • Andere merken: Weinor, Deponti, Bece, Husol, Roma, Novoferm & Schlappi, Copaco, Milano, Sunway, Dickson, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Hantum? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna bespreken we namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website ontdek je ook installateurs en shops in Hantumhuizen, Hiaure en Ternaard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: het type raam, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in meerdere kleuren, soorten materialen en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Hantum?

De verwachte kosten van zonwering zijn per situatie anders. De verwachte prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Screens €250 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €675). Een standaard rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €790). Alternatieve producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €110 op basis van één kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. het type / model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, het gewenste materiaal, prints en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Hantum?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Hantum. Dan komt er een capabele monteur die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Kort daarna kan de professional het model goed bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handbediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met stang of band werkt in de basis mooi, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9147

Plaats een reactie