Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ternaard vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Ternaard? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €70,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan immens veel verschillende modellen. Via deze website bieden we een uitgebreide keuzehulp waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien delen we de geschatte kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Ternaard en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-ternaard

Zonnescherm laten plaatsen in Ternaard

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ternaard middels een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product goed aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe leveranciers in de gemeente. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en praktische oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Ternaard en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De monteur installeert het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals gewenst. Toets of het volgens de handleiding is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Ternaard

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Ternaard is heel erg handig om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse systemen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in diverse kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €275 – €2925. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire systemen.

Waar kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Advies: het schermdoek kan vies worden door regen. De verwachte kosten komen uit tussen de €900 tot zo’n €2100.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Zeer praktisch bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen bedragen tussen de €450 – €1275.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Ternaard is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €350 t/m €1075.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je behoudt jouw privacy.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €290 en €1350 voor rolluiken bestellen in Ternaard.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Genieten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van het gebouw. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €670 tot wel €1950.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een goede temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Ternaard: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven variëren tussen de €330 en €875. In het bijgaande stukje delen we veel info over de meest populaire types.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel aan te brengen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in praktisch alle kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals transparante, waterafstotende, elektrische, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De kosten schommelen tussen de €50,00 tot €150.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ternaard: heel simpel zelf op te hangen.
 • Te koop in allerlei stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en huiselijke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met onkosten van €95 tot €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een kostenplaatje van €52,5 tot €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Ternaard: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals onder andere kunststof, PVC, aluminium, stof, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie prijzen van €65 tot +/- €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. hout, aluminium, pvc, kunststof, bamboe. Perfect voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten beginnen bij €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Ternaard op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, valramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ternaard bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, inzethor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €67,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €750.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal zaken: de productcategorie, het soort materiaal, de gewenste afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ternaard in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€820 – €2325
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€355 – €1425
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€320 – €1400
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €145
Lamellen100 x 250 cm€80 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €230
Plisségordijnen200 cm breed€105 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Ternaard. In de volgende tabel vergelijk je een aanvulling op de grootste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Praxis, Karwei, Hornbach en Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Kwantum.
 • Overweeg ook: Roma, Toppoint, Bece, Weinor, Husol, Deponti & Lumenguard, Sunway, Dickson, Milano, Swela, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Ternaard? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende schema delen we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform check je ook fabrikanten en verkopers in Wierum, Hantumeruitburen en Moddergat.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de beste zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras en Serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over: Shutters.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, dessins en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Ternaard?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De standaard investeringen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Screens €265 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je ongeveer €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een normaal rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €840). Alternatieve keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €115 per raam / kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: het model, de grootte van het systeem, soort bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Ternaard?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Ternaard. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale installateur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de producten fatsoenlijk vastzetten. Met deze klusservice heb je gegarandeerd goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met stang of band is voldoende, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (met een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9145

Plaats een reactie