Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hegebeintum vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Hegebeintum? Zonwering is er voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Meestal win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende soorten. Via deze website doorzoek je een handig stappenplan waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens check je gemiddelde tarieven en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Hegebeintum en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-hegebeintum

Zonnescherm laten plaatsen in Hegebeintum

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hegebeintum via een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de juiste manier bevestigd wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel experts die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk model je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Hegebeintum en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De professional monteert het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals besproken. Check of het product goed is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Hegebeintum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Hegebeintum is zeer handig om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige opties zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel dessins en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 en €2900. In onderstaande alinea delen we veel info over de meest moderne keuzes.

Het comfort van terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Advies: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen komen uit tussen de €850 t/m €2100.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €450 tot zo’n €1325.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Hegebeintum is een prima keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De prijsindicaties variëren tussen de €275 t/m €1175.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 modellen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €340 – €1450 voor rolluiken bestellen in Hegebeintum.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Offerte voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij monumenten. Ze hebben invloed op het karakter van van het pand. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale prijzen liggen tussen de €750 en €1800.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Hegebeintum: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen bedragen tussen de €380 – €925. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, makkelijk te bevestigen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in veel kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende varianten zoals kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, dakraam en een duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €60,00 – €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hegebeintum: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen bieden een warme en brocante uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op tarieven van €95 tot zo’n €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op onkosten van €55 tot zo’n €150.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Hegebeintum: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit diverse vormen en materialen als o.a. aluminium, hout, stof, kunststof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan prijsindicaties van €85 tot +/- €260.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals pvc, stof, aluminium, bamboe, hout. Praktisch voor hoge / grote ramen en matchen goed met een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Hegebeintum op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen starten bij gemiddeld €430. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €940.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hegebeintum zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: plissé hor, rolhor, lamellenhor, hordeur, inzethor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €65 en lopen op tot €775.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, valraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn afhankelijk van diverse opties: het type model, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna vind je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hegebeintum in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€830 – €2275
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€355 – €1625
Screens1 – 4 meter breed€270 – €1025
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1200
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €145
Lamellen100 x 250 cm€75 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €280
Plisségordijnen200 cm breed€120 – €360
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Hegebeintum. In de volgende tabel vergelijk je een overzicht met de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hornbach, Karwei, Hubo & Wehkamp, Kwantum, Bol.com, FonQ, Leen Bakker.
 • Zie ook: Roma, Husol, Deponti, Toppoint, Bece, Novoferm & Sunway, Copaco, Milano, Dickson, Swela, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Hegebeintum? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna tref je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via deze website kom je ook in contact met montagebedrijven en winkels in Buren, Ginnum en Blije.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Hegebeintum?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €215 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je ongeveer €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €810). Overige opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €105 per raam / kozijn). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, materiaaltypes, dessins en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Hegebeintum?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Hegebeintum. Er komt dan een ervaren installateur die de raampartij inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het product op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze service geniet je altijd van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met slinger is voldoende, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, afstandsbediening) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9173

Plaats een reactie