Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Blije vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Blije? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is zeer handig om zonnestralen te weren. Soms creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je ontzettend veel diverse oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze geven we gemiddelde kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Blije en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-blije

Zonnescherm laten plaatsen in Blije

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Blije middels een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het systeem op de juiste wijze aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig leveranciers in de gemeente. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het gekozen product. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of op de eerste verdieping. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Blije en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De specialist installeert het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Toets of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Blije

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Blije wordt gebruikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei prints en maten. De kosten variëren tussen de €400 tot €2550. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest populaire producten.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Disclaimer: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De totale investeringen variëren tussen de €875 tot €2075.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Moderne eigentijdse look.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen variëren tussen de €450 – €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Blije is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten variëren tussen de €375 tot zo’n €1000.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De onkosten schommelen tussen de €260 en €1325 voor rolluiken bestellen in Blije.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Adviezen over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Het levert een bijdrage aan het karakter van van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €680 tot €1800.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Blije: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven komen uit tussen de €350 tot €825. In de box hieronder behandelen we de meest geplaatste keuzes.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos aan te brengen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt allerlei types zoals elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, transparante en een duo rolgordijn. De prijzen liggen tussen de €47,50 – €165.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Blije: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan prijzen van €110 tot zo’n €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan onkosten van €55 tot €160.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Blije: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Leveranciers bieden tientallen vormen en materialen als o.a. stof, PVC, hout, kunststof, bamboe. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met kosten van €75 tot €260.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van pvc, stof, bamboe, hout, kunststof. Ideaal voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten vanaf €50 en kunnen oplopen tot €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Blije op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen beginnen bij zo’n €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €950.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Blije zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, inzethor, voorzethor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €575.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, vast raam, uitzetraam, draairaam, valraam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van een aantal thema’s: het soort systeem, het soort materiaal, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Blije in juli 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€870 – €2000
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€355 – €1450
Screens2 – 4 meter breed€275 – €1050
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1200
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €175
Lamellen200 x 200 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €270
Plisségordijnen190 cm breed€120 – €300
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Blije. In het volgende schema bekijk je een overzicht met de grootste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo, IKEA en Leen Bakker, Formido, Kwantum, FonQ, Wehkamp.
 • Ook interessant: Novoferm, Deponti, Bece, Toppoint, Weinor, Husol en Lumenguard, Milano, Copaco, Schlappi, Dickson, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Blije? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna tref je gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal ontdek je ook installatiepartners en winkels in Ballum, Ferwert en Nes.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Shutters.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, dessins en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Blije?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €650. Screens €265 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €775). Voordelige keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €135 per kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, kleur en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Blije?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Blije. Hierbij komt een gespecialiseerde monteur die de raampartij bekijkt en opmeet. Hierna zal de vakman de producten goed bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met een handslinger is voldoende, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9171

Plaats een reactie