Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Munnekezijl vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Munnekezijl? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Het is er al vanaf €92,50. Professionele buitenzonwering als een markies is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel situaties behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je gigantisch veel verschillende toepassingen. Via onze site kan je aan de slag met een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij doorzoek je de geschatte kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Munnekezijl en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-munnekezijl

Zonnescherm laten plaatsen in Munnekezijl

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Munnekezijl door een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het product juist opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Munnekezijl en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. De specialist monteert de screens of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Check of de totale constructie correct is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Offerte op maat van raambekleders in Munnekezijl

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Munnekezijl is de meest efficiënte manier om je woning wat te verkoelen. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende producten zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 t/m €2875. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende types.

Adviezen over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Tip: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €925 – €2225.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties liggen tussen de €375 t/m €1325.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Munnekezijl is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen bedragen tussen de €200 t/m €1150.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten komen uit tussen de €280 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Munnekezijl.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van het huis. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte tarieven liggen tussen de €640 – €1600.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Munnekezijl: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen komen uit tussen de €360 – €950. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, moeiteloos aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan diverse modellen zoals kiepkantelraam, elektrische, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €52,50 tot €165.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Munnekezijl: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Assortiment in mooie stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en landelijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie een kostenplaatje van €110 tot €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan een tarief van €62,5 oplopend tot €150.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Munnekezijl: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. In het assortiment zitten diverse soorten en materialen zoals o.a. aluminium, hout, stof, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een prijs van €67,5 tot €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals bamboe, pvc, kunststof, aluminium, hout. Perfect voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven starten bij gemiddeld €85 en kunnen oplopen tot €195.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Munnekezijl voor jouw woning

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij circa €490. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €860.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Munnekezijl zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten beginnen bij zo’n €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €525.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, draairaam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn afhankelijk van diverse keuzes: het soort systeem, het materiaal, de maximale lengte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Munnekezijl in mei 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2000
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€385 – €1600
Screens100 cm – 300 cm breed€270 – €1000
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1300
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €175
Lamellen200 x 250 cm€50 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €240
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Ieder merk heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Munnekezijl. In de volgende tabel tref je een overzicht met de beste verkochte merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Praxis, IKEA, Hornbach & Leen Bakker, FonQ, Formido, Wehkamp, Bol.com.
 • Overige merken: Weinor, Novoferm, Roma, Deponti, Husol, Bece en Milano, Swela, Copaco, Lumenguard, Sunway, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Munnekezijl? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna verstrekken we adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform kom je ook in contact met monteurs en verkopers in Visvliet, Grootegast en Burum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die perfect past bij jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in veel kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Munnekezijl?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De geschatte onkosten bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Zonnescreens €235 op basis van één kozijn. In het geval van een knikarmscherm betaal je al snel €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een standaard rolluik kost €480. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €300 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €780). Voordelige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €130 per raampartij). De totale bedragen worden beïnvloed door: de gewenste producten, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleuren en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Munnekezijl?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Munnekezijl. In die situaties komt een ervaren monteur die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het systeem vakkundig vastzetten. Op die manier ben je zeker van goede zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt prima, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9853

Plaats een reactie