Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Burum vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Burum? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Het is er al vanaf €52,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest effectief om zonnestralen te weren. Mogelijk creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit enorm veel diverse producten. Via onze site check je een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook geven we de huidige tarieven en een lijst met diverse zonwering specialisten in Burum en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-burum

Zonnescherm laten plaatsen in Burum

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Burum via een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de juiste wijze aangesloten wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je gemakkelijk vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk type systeem je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Burum en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. Het installatiebedrijf monteert het terrasscherm of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Burum

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Burum werkt erg goed om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse opties zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 t/m €2550. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest moderne modellen.

Korte info over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Belangrijk: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte tarieven komen uit tussen de €825 tot wel €2225.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €375 t/m €1300.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Burum is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties komen uit tussen de €275 t/m €1050.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Effecten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Bovendien schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte prijzen bedragen tussen de €360 – €1450 voor rolluiken bestellen in Burum.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Altijd met goede garantie.

Handige markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van het huis. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De tarieven liggen zo tussen de €610 – €1800.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Burum: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties liggen tussen de €370 tot €875. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos aan te brengen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt allerlei soorten zoals dakraam, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €57,50 – €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Burum: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een luxe en brocante uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie tarieven van €110 tot zo’n €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een prijs van €50 tot +/- €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Burum: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse vormen en materialen als onder andere bamboe, aluminium, kunststof, hout, PVC. Met houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €80 tot wel €230.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. hout, pvc, bamboe, aluminium, stof. Geschikt voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Burum inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen starten vanaf €480. Voor dure modellen kun je rekenen op €960.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Burum zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: rolhor, inzethor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij circa €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, valraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende onderdelen: het soort model, het soort materiaal, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Burum in juli 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€860 – €2025
Uitvalschermtot 4 meter breed€360 – €1325
Screens1 – 4 meter breed€270 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1200
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €155
Lamellen250 x 250 cm€50 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €250
Plisségordijnen150 x 100 cm€125 – €380
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Burum. In het volgende schema tonen wij een aanvulling op de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Gamma, IKEA, Karwei & Wehkamp, Formido, Kwantum, Leen Bakker, FonQ.
 • Zie ook: Husol, Weinor, Bece, Deponti, Novoferm, Toppoint en Copaco, Lumenguard, Milano, Schlappi, Sunway, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Burum? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met montagepartners en shops in Grijpskerk, Warfstermolen en Pieterzijl.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de beste zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Binnenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, de stijl van de woning en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in praktisch alle kleuren, stoffen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Burum?

De onkosten voor zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €550. Screens €255 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €675). Een normaal rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €755). Budget soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €100 op basis van één kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de afmetingen, de keuzes in bediening, type materiaal, kleur en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Burum?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Burum. In die situaties komt een lokale vakman die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de expert het zonnescherm op de juiste wijze ophangen. Dankzij deze service ben je zeker van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met een handslinger is voldoende, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen starten bij €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9851

Plaats een reactie