Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wierum vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Wierum? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De prijzen beginnen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. Ook verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit tientallen verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens verstrekken we de geschatte kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Wierum (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-wierum

Zonnescherm laten plaatsen in Wierum

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Wierum door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm op de juiste wijze bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je snel en zonder gedoe specialisten in de gemeente. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het systeem. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en innovatiefste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Wierum en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De vakman plaatst het terrasscherm of de plissés zoals besproken. Toets of het netjes is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Wierum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Wierum werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige varianten zoals het rolluik schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 tot wel €2550. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest populaire toepassingen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Belangrijk: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte prijzen komen uit tussen de €900 tot wel €2200.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Erg handig bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De totale investeringen variëren tussen de €325 tot €1300.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Wierum komt perfect tot z’n recht als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De normale tarieven liggen zo tussen de €375 t/m €1200.

 • Compact en elegant systeem.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je behoudt jouw privacy.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten liggen tussen de €290 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Wierum.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van gebouwen. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte prijzen bedragen tussen de €750 tot wel €1975.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Wierum: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen komen uit tussen de €330 en €850. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk te installeren, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt verschillende types zoals transparante, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende en het duo rolgordijn. De onkosten variëren tussen de €47,50 – €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wierum: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een speelse en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met een tarief van €115 oplopend tot €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht tarieven van €47,5 tot zo’n €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Wierum: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. In het assortiment zitten oneindig veel kleuren en materialen als bijvoorbeeld bamboe, hout, stof, aluminium, PVC. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf sfeer, licht en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op prijzen van €82,5 oplopend tot €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van pvc, aluminium, stof, bamboe, hout. Perfect voor hoge / grote ramen en matchen goed met een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten starten bij gemiddeld €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €205.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Wierum professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen beginnen bij zo’n €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €960.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Wierum bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: voorzethor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten starten bij om en nabij de €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere keuzes: het soort product, de materiaalsoort, de noodzakelijke afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel vergelijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Wierum in mei 2024.

Zonwering typeAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2200
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€355 – €1350
Screens300 cm – 400 cm breed€275 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €160
Lamellen150 x 100 cm€60 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €270
Plisségordijnen195 cm breed€115 – €370
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Wierum. In het volgende blokje delen we informatie over de beste verkochte merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Praxis, Karwei, Hornbach & Formido, Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Wehkamp.
 • Ook interessant: Roma, Toppoint, Weinor, Bece, Deponti, Novoferm en Sunway, Schlappi, Milano, Copaco, Dickson, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Wierum? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel bespreken we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform ontdek je ook installatiepartners en shops in Paesens, Moddergat en Oosternijkerk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de beste zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, motiefjes en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Wierum?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €600. Zonnescreens €280 per raam / kozijn. Kies je voor een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een instap-rolluik kost €450. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €785). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €105 per kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de maximale lengte, bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Wierum?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Wierum. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde vakman die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de professional de producten volgens de documentatie monteren. Dankzij deze service heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is voldoende, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9141

Plaats een reactie