Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wetsens vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Wetsens? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Het is er al vanaf €70,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Soms geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je immens veel diverse soorten. Op dit platform verstrekken we een concreet advies waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens doorzoek je de geschatte kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Wetsens en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-wetsens

Zonnescherm laten plaatsen in Wetsens

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wetsens door een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm volgens de documentatie vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe leveranciers in de regio. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, extra schaduw, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Wetsens en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De installateur installeert het terrasscherm of de shutters zoals besproken. Toets of de totale constructie correct is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Wetsens

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Wetsens is heel erg handig om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel opties zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in veel kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 t/m €2800. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest bekende toepassingen.

Waarom kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Tip: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €800 – €2225.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Moderne eigentijdse look.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €450 en €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Wetsens is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Advies: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €275 tot wel €1075.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 modellen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen liggen tussen de €360 – €1400 voor rolluiken bestellen in Wetsens.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Ze beïnvloeden de sfeer van woningen. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De kosten schommelen tussen de €700 tot wel €1825.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Wetsens: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten liggen tussen de €350 en €950. In deze koopgids beoordelen we de meest populaire types.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, elektrische, dakraam en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €50,00 en €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wetsens: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een prijskaartje van €105 tot +/- €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie een prijs van €57,5 tot €180.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Wetsens: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit tientallen kleuren en materialen zoals onder andere aluminium, hout, stof, PVC, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €72,5 tot €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van pvc, aluminium, stof, hout, bamboe. Toe te passen voor hoge / grote ramen en bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten vanaf €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Wetsens vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, vaste ramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen beginnen bij circa €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Wetsens zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, inzethor, voorzethor, lamellenhor, plissé hor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten starten bij om en nabij de €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €625.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, valraam, schuifraam, draairaam, tuimelraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei onderdelen: het model, het gewenste materiaal, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna vergelijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Wetsens in mei 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2100
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€380 – €1575
Screens2 – 4 meter breed€260 – €1075
Rolluik3 – 4 meter breed€290 – €1200
Rolgordijntot 3 meter breed€65 – €155
Lamellen250 x 150 cm€70 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €210
Plisségordijnen100 breed€110 – €330
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Wetsens. In het overzicht hierna bespreken we een aanvulling op de meest bekende merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis & Formido, Wehkamp, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Overweeg ook: Weinor, Roma, Deponti, Toppoint, Novoferm, Husol & Dickson, Sunway, Lumenguard, Milano, Schlappi, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Wetsens? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker bekijk je ook montagepartners en winkels in Wâlterswâld, Metslawier en Driezum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre of Terras
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in diverse kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Wetsens?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De normale kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €625. Buitenscreens €250 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je al snel €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €450. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €260 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €775). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €105 per raam). De totale bedragen worden beïnvloed door: het model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, prints en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Wetsens?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Wetsens. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale monteur die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het model degelijk ophangen. Op die manier geniet je van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is op zich ok, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, handzender, draaiknop, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9122

Plaats een reactie