Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wâlterswâld vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Wâlterswâld? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €72,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is ideaal om de zon en warmte te weren. Mogelijk creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit bijzonder veel afzonderlijke toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast verstrekken we gemiddelde kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Wâlterswâld en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-walterswald

Zonnescherm laten plaatsen in Wâlterswâld

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wâlterswâld door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste wijze opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het systeem. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en praktische manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Wâlterswâld en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De professional monteert het knikarmscherm of de plissés zoals besproken. Check of het product goed is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Wâlterswâld

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Wâlterswâld is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel modellen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel dessins en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 tot zo’n €2700. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen systemen.

Uitleg over terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Disclaimer: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De normale tarieven liggen zo tussen de €925 tot €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het comfort van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €450 tot zo’n €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Wâlterswâld is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De kosten komen uit tussen de €375 tot wel €1025.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 types: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte prijzen komen uit tussen de €310 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Wâlterswâld.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Genieten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €650 tot zo’n €1900.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Wâlterswâld: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen liggen zo tussen de €390 tot €975. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, snel en simpel te installeren, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden diverse modellen zoals transparante, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende en de duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €45,00 en €160.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wâlterswâld: heel simpel zelf te monteren.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen geven een luxueuze en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht tarieven van €90 oplopend tot €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met prijsindicaties van €62,5 tot €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Wâlterswâld: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel kleuren en materialen als bijv. kunststof, PVC, aluminium, bamboe, stof. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met tarieven van €75 tot €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals kunststof, pvc, bamboe, stof, aluminium. Geschikt voor brede / grote ramen en bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €80 en lopen op tot €190.

 • Van elegant tot robuust.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Wâlterswâld met exclusieve afwerking

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten starten bij om en nabij de €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €880.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Wâlterswâld zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, inzethor, hordeur, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Deze beschermt tegen insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten bij om en nabij de €77,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €650.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, vast raam, valraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden gecalculeerd via verschillende keuzes: de productcategorie, het materiaal, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna verstrekken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wâlterswâld in juli 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€830 – €2250
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€370 – €1375
Screens100 cm – 300 cm breed€265 – €1175
Rolluik1 – 4 meter breed€310 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €140
Lamellen250 x 150 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €280
Plisségordijnen100 x 200 cm€110 – €360
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Wâlterswâld. Hierna vergelijk je een toelichting op de meest verkochte merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo, IKEA en Formido, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Toppoint, Husol, Weinor, Deponti, Bece, Roma & Milano, Copaco, Schlappi, Lumenguard, Dickson, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Dantumadiel

Goedkope zonwering kopen in Wâlterswâld? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna verstrekken we gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform vind je ook montagepartners en showrooms in Broeksterwâld, Driezum en De Falom.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonwering types per ruimte.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, prints en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Wâlterswâld?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige prijsindicaties vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €750. Zonnescreens €245 per raam / kozijn. In het geval van een terrasscherm betaal je om en nabij de €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een normaal rolluik kost €495. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €280 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €760). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €130 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, motiefjes en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Wâlterswâld?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Wâlterswâld. Er komt dan een deskundige vakman die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de expert het zonnescherm juist installeren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met slinger of band is werkbaar, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (middels een draaiknop, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9113

Plaats een reactie