Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Paesens vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Paesens? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €50,00. Professionele buitenzonwering als een markies is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. Vaak biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn immens veel afzonderlijke systemen. Via onze site doorzoek je een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien geven we de geschatte kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Paesens en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-paesens

Zonnescherm laten plaatsen in Paesens

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Paesens door een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers in de regio. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de overkapping of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Paesens en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De monteur monteert het terrasscherm of gordijnen op de afgesproken plekken. Controleer of de totale constructie correct is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Inzicht in de kosten van raambekleders in Paesens

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Paesens is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere systemen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze materialen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 – €2950. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest verkochte producten.

Uitleg over terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Let op: het scherm kan vies worden door regen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €900 tot €2150.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €325 tot wel €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Paesens is een prima keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten liggen tussen de €225 tot zo’n €1025.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven liggen zo tussen de €280 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Paesens.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Altijd met goede garantie.

Offerte voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het pand. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties liggen zo tussen de €650 – €1900.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een comfortabele temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Paesens: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven schommelen tussen de €330 en €925. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, probleemloos aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen allerlei types zoals elektrische, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €60,00 tot €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Paesens: voor iedereen zelf te installeren.
 • Assortiment in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en landelijke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een prijskaartje van €110 oplopend tot €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een kostenplaatje van €50 oplopend tot €180.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Paesens: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten ontzettend veel systemen en materialen als onder andere bamboe, kunststof, aluminium, stof, PVC. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan onkosten van €75 tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van kunststof, bamboe, hout, pvc, aluminium. Handig voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Paesens direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten beginnen bij circa €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Paesens geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, hordeur, rolhor, inzethor, lamellenhor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen starten bij om en nabij de €67,5 en lopen op tot €800.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, schuifraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere onderdelen: het soort systeem, de materiaaltypes, de maximale breedte en de bedieningsopties. In de tabel hierna vergelijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Paesens in mei 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€865 – €2325
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€395 – €1600
Screens100 cm – 300 cm breed€240 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€280 – €1425
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €165
Lamellen150 x 100 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €210
Plisségordijnen195 cm breed€110 – €370
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Paesens. In het volgende schema vind je details over de beste verkochte merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo en Formido, Wehkamp, FonQ, Bol.com, Kwantum.
 • Ook interessant: Weinor, Novoferm, Bece, Deponti, Husol, Toppoint en Schlappi, Milano, Dickson, Swela, Sunway, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Paesens? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder bespreken we adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website vind je ook fabrikanten en winkels in Anjum, Oosternijkerk en Lioessens.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest gekochte zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras of Serre
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenjaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in veel kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Paesens?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte investeringen helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €700. Zonnescreens €275 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €270 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €760). Alternatieve binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €115 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: type systeem, de afmetingen, de bedieningsopties, de materiaalsoort, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Paesens?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Paesens. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige expert die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner de zonwering vakkundig monteren. Met deze klusservice profiteer je van goede zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met slinger is werkbaar, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9136

Plaats een reactie