Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Luttelgeest vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Luttelgeest? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €75,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm werkt erg goed om zonnestralen te weren. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn enorm veel diverse producten. Op dit platform vind je een praktische keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens vind je gemiddelde kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Luttelgeest en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-luttelgeest

Zonnescherm laten plaatsen in Luttelgeest

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Luttelgeest middels een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat de installatie degelijk opgehangen wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je razendsnel leveranciers in de gemeente. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type product matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, extra schaduw, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest moderne keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Luttelgeest en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De vakman levert de screens of de vouwgordijnen zoals gewenst. Test of het product goed is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Luttelgeest

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Luttelgeest is ideaal om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere toepassingen zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei dessins en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €475 tot wel €2775. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest bekende keuzes.

Genieten van terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Let op: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De normale prijzen liggen zo tussen de €825 tot wel €2275.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten liggen zo tussen de €400 en €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Luttelgeest is het beste advies als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De prijzen bedragen tussen de €400 en €1175.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale prijzen komen uit tussen de €370 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Luttelgeest.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Genieten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van woonhuizen. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte tarieven komen uit tussen de €730 tot €1700.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aangename temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Luttelgeest: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen variëren tussen de €360 en €950. In het stukje hieronder bespreken we de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, simpel te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, transparante, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €45,00 en €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Luttelgeest: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een kostenplaatje van €95 oplopend tot €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan prijzen van €57,5 tot +/- €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Luttelgeest: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. Leveranciers bieden mega veel soorten en materialen als bijv. PVC, kunststof, aluminium, bamboe, stof. Door de houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een prijs van €72,5 tot €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. hout, kunststof, stof, pvc, aluminium. Handig voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten starten bij om en nabij de €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Luttelgeest direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen starten vanaf €470. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €850.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Luttelgeest zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, inzethor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit systeem weert ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij zo’n €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €700.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draairaam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De tofste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal factoren: het model, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna tonen wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Luttelgeest in juni 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2075
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1600
Screens2 – 4 meter breed€275 – €1000
Rolluiktot 4,5 meter breed€300 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€70 – €140
Lamellen180 x 180 cm€65 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €250
Plisségordijnen100 breed€110 – €340
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Flevoland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Luttelgeest. In de tabel hierna verstrekken we een toelichting op de meest gekozen merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, IKEA, Hornbach, Hubo en Wehkamp, Bol.com, Formido, Kwantum, Leen Bakker.
 • Check ook: Husol, Deponti, Bece, Toppoint, Novoferm, Weinor en Swela, Milano, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Noordoostpolder

Goedkope zonwering kopen in Luttelgeest? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel delen we adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met montagebedrijven en bedrijven in Creil, Marknesse en Rutten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre & Terras
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Markiezen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, prints en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Luttelgeest?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €700. Screens €220 per kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €830). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het product, het formaat, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, kleuren en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Luttelgeest?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Luttelgeest. Dan komt er een gespecialiseerde expert die de raampartij inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het systeem vakkundig aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met slinger werkt in de basis mooi, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8315, 8316

Plaats een reactie