Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Noordoostpolder vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Noordoostpolder? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De tarieven starten bij zo’n €87,50. Professionele buitenzonwering als een screen werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn de wereld aan afzonderlijke oplossing. Op dit portaal bieden we een praktische handleiding dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze delen we een indicatie van de kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Noordoostpolder en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-noordoostpolder

Zonnescherm laten plaatsen in Noordoostpolder

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Noordoostpolder middels een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het geheel goed bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig bedrijven die werkzaam zijn in de regio. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk model past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Noordoostpolder en regio. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De specialist levert het terrasscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Toets of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Noordoostpolder

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Noordoostpolder is heel erg handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel producten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei prints en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 en €2550. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne types.

Prijzen en voordelen van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven om te zitten. Noemenswaardig: dit model kan beschadigen bij harde wind. De verwachte kosten variëren tussen de €825 – €2025.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen liggen tussen de €300 en €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Noordoostpolder biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 en €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Laten plaatsen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijsindicaties schommelen tussen de €270 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Noordoostpolder.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijsindicaties liggen tussen de €730 tot €1750.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Noordoostpolder: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven schommelen tussen de €310 – €825. In de onderstaande keuzegids vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, simpel te installeren, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in velerlei dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt diverse modellen zoals elektrische, dakraam, verduisterende, transparante, waterafstotende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen variëren tussen de €57,50 tot €190.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Noordoostpolder: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie kosten van €100 tot +/- €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan prijsindicaties van €57,5 tot €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Noordoostpolder: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel modellen en materialen als bijv. bamboe, stof, aluminium, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een prijs van €67,5 tot +/- €240.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van bamboe, pvc, aluminium, stof, kunststof. Perfect voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij zo’n €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Noordoostpolder in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij circa €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Noordoostpolder zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, inzethor, rolhor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende opties: het soort model, de materiaaltypes, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Noordoostpolder in juli 2024.

ZonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2225
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€365 – €1525
Screens100 cm – 300 cm breed€245 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€290 – €1275
Rolgordijn100 x 150 cm€55 – €175
Lamellen100 x 250 cm€65 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €200
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Flevoland.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Noordoostpolder. In het volgende blokje bekijk je een toelichting op de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Gamma, Praxis en FonQ, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Kwantum.
 • Bekijk ook: Novoferm, Roma, Deponti, Toppoint, Bece, Weinor en Milano, Dickson, Sunway, Swela, Schlappi, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Noordoostpolder

Goedkope zonwering kopen in Noordoostpolder? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder verstrekken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via dit platform vind je ook montagebedrijven en verkopers in Urk, Dronten en Lelystad.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest ideale zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Noordoostpolder?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De standaard onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €700. Screens €280 per raampartij. Bij een terrasscherm betaal je om en nabij de €1200. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €845). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het model, de grootte van het systeem, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, kleuren en prints en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Noordoostpolder?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Noordoostpolder. Er komt dan een deskundige montagepartner die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de producten op de juiste manier installeren. Dankzij deze service heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is voldoende, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8309Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie