Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rutten vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Rutten? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Het is er al vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is zeer handig om de zon en warmte te weren. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel afzonderlijke combinaties. Via deze website verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien check je een kostenindicatie en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Rutten en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-rutten

Zonnescherm laten plaatsen in Rutten

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Rutten via een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het scherm op de goede manier opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel experts in de regio. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Rutten en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De professional hangt het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals gewenst. Loop na of alles juist is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Rutten

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Rutten is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere opties zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €325 tot wel €2550. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bekende keuzes.

Offerte voor knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Belangrijk: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen schommelen tussen de €850 – €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €325 en €1275.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Rutten is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven komen uit tussen de €300 en €1025.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De tarieven komen uit tussen de €300 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Rutten.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen of restaurants. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten liggen tussen de €700 tot €1750.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Rutten: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen schommelen tussen de €340 – €975. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, snel en simpel te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er zijn diverse varianten zoals lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, dakraam, transparante, waterafstotende en het duo rolgordijn. De prijzen variëren tussen de €55,00 – €155.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rutten: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en rustieke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met een tarief van €100 tot zo’n €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan kosten van €47,5 oplopend tot €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Rutten: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. In het assortiment zitten ontzettend veel kleuren en materialen als bijv. PVC, stof, kunststof, aluminium, bamboe. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan onkosten van €65 tot €230.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. stof, hout, kunststof, bamboe, aluminium. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Rutten voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen starten bij om en nabij de €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Rutten zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, lamellenhor, inzethor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Deze beschermt tegen insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen starten bij gemiddeld €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €500.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 zijn afhankelijk van een aantal thema’s: het model, type materiaal, de maximale lengte en de bediening. In de volgende tabel vind je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Rutten in juni 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€840 – €2125
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€360 – €1475
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €950
Rolluiktot 4,5 meter breed€315 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€60 – €155
Lamellen150 x 100 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €240
Plisségordijnen150 x 100 cm€125 – €310
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Flevoland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Rutten. In het volgende schema verstrekken we uitleg over de beste verkochte merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach en Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, FonQ.
 • Overige merken: Toppoint, Novoferm, Bece, Deponti, Weinor, Husol & Milano, Copaco, Sunway, Schlappi, Swela, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Noordoostpolder

Goedkope zonwering kopen in Rutten? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna tref je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vergelijk je ook installatiepartners en shops in Tollebeek, Bant en Espel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We beschrijven nu de beste zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, vormen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Rutten?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De verwachte prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Zonnescreens €235 op basis van 1 raam. In het geval van een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1100. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €700). Een basis rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €790). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 per raam / kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Rutten?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Rutten. Er komt dan een gespecialiseerde expert die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het zonnescherm op de juiste wijze bevestigen. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van fantastische zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met een handslinger is werkbaar, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken of schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8312, 8313

Plaats een reactie