Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schokland vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Schokland? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is er al vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je tientallen diverse systemen. Op dit portaal verstrekken we een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens check je een kostenindicatie en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Schokland en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-schokland

Zonnescherm laten plaatsen in Schokland

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Schokland middels een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de goede manier aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel specialisten in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Schokland en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. De professional installeert het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals gewenst. Test of het netjes is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Schokland

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Schokland is de meest efficiënte manier om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse dessins en groottes. De kosten variëren tussen de €225 tot €2500. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest handige types.

Details over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Disclaimer: het scherm kan vies worden door regen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €825 tot zo’n €2175.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen liggen tussen de €375 en €1225.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Schokland komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 tot wel €1025.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte kosten bedragen tussen de €360 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Schokland.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij rijksmonumenten. Ze dragen bij aan de uitstraling van woningen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale tarieven variëren tussen de €720 tot zo’n €1825.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Schokland: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties bedragen tussen de €350 en €900. In de box hieronder delen we veel info over de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, moeiteloos op te hangen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in veel soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt verschillende types zoals verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €47,50 en €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schokland: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Te koop in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een knusse en rustieke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht een prijskaartje van €100 oplopend tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een tarief van €60 tot zo’n €170.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Schokland: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit tientallen dessins en materialen als bijvoorbeeld PVC, stof, aluminium, kunststof, hout. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan kosten van €82,5 tot €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. stof, pvc, aluminium, kunststof, bamboe. Handig voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Schokland op maat gemaakt

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De kosten starten bij om en nabij de €470 en kunnen oplopen tot €930.

 • Duurzaam product.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Schokland geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: lamellenhor, inzethor, hordeur, voorzethor, rolhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten starten bij gemiddeld €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, valraam, tuimelraam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal factoren: het model, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsopties. In de tabel hieronder bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Schokland in juni 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€860 – €2325
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€395 – €1450
Screenstot 400 cm breed€290 – €1050
Rolluiktot 4,5 meter breed€325 – €1400
Rolgordijn200 x 60 cm€60 – €175
Lamellen200 x 180 cm€55 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €240
Plisségordijnen150 x 100 cm€115 – €320
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Flevoland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Schokland. In het volgende blokje delen we details over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Karwei, Gamma, Hornbach en Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Zie ook: Deponti, Toppoint, Novoferm, Roma, Husol, Weinor en Copaco, Swela, Sunway, Dickson, Lumenguard, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Noordoostpolder

Goedkope zonwering kopen in Schokland? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder bieden wij adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker ontdek je ook monteurs en verkooppunten in Luttelgeest, Vollenhove en Marknesse.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Jaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, dessins en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Schokland?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte tarieven tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €750. Buitenscreens €245 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm betaal je al snel €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €850). Een normaal rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €835). Voordelige keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden beïnvloed door: het model, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, kleur en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Schokland?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Schokland. In die situaties komt een gespecialiseerde vakman die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional de producten op de juiste manier ophangen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8319

Plaats een reactie