Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Noordwijk vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Noordwijk? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €85,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Meestal biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan de wereld aan afzonderlijke producten. Via onze site check je een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien bieden we gemiddelde tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Noordwijk (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-noordwijk

Zonnescherm laten plaatsen in Noordwijk

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Noordwijk via een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie juist aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je snel specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en leukste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Noordwijk en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf hangt het knikarmscherm of de plissés zoals afgesproken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Noordwijk

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Noordwijk wordt gekocht door mensen om de warmte uit je huis te houden. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei designs en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 en €2575. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest geziene producten.

Het kopen van terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Let op: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De onkosten liggen zo tussen de €850 en €2025.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Details over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een vaak gekozen optie bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten bedragen tussen de €475 tot wel €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Noordwijk is zeer geschikt als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen liggen zo tussen de €275 tot zo’n €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale prijzen liggen tussen de €340 en €1325 voor rolluiken bestellen in Noordwijk.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Adviezen over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van woonhuizen. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte tarieven variëren tussen de €620 tot €1875.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aangename temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Noordwijk: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten bedragen tussen de €300 – €950. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire opties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in tientallen designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals dakraam, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende en een duo rolgordijn. De tarieven komen uit tussen de €62,50 – €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Noordwijk: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en unieke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €110 tot zo’n €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een prijskaartje van €62,5 tot €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Noordwijk: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel vormen en materialen als bamboe, kunststof, stof, PVC, hout. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op een tarief van €70 oplopend tot €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. pvc, aluminium, hout, kunststof, stof. Ideaal voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Noordwijk inclusief plaatsing

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten beginnen bij circa €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Noordwijk zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, voorzethor, lamellenhor, plissé hor, rolhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten beginnen bij €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €675.

 • Te monteren op: schuifraam, valraam, uitzetraam, draairaam, vast raam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei onderdelen: het artikel, type materiaal, de afmetingen en afwerking plus bediening. In de tabel hierna bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Noordwijk in juli 2024.

ZonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€805 – €2075
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€400 – €1350
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€300 – €1375
RolgordijnTot 250 cm breed€75 – €170
Lamellen100 x 250 cm€45 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €240
Plisségordijnen200 cm breed€115 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Noordwijk. Hierna tonen wij een toelichting op de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, IKEA, Hubo, Hornbach & Bol.com, FonQ, Formido, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Andere merken: Bece, Weinor, Toppoint, Roma, Deponti, Husol & Schlappi, Copaco, Dickson, Swela, Sunway, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Noordwijk

Goedkope zonwering kopen in Noordwijk? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje tonen wij adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker vergelijk je ook installateurs en showrooms in Katwijk, Teylingen en Lisse.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de meest gekochte buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in velerlei kleuren, designs en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Noordwijk?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €700. Screens €265 per raam / kozijn. Bij een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een normaal rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €750). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €100 per raam / kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de maximale lengte, soort bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Noordwijk?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Noordwijk. Er komt dan een capabele professional die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het model degelijk monteren. Dankzij deze service geniet je altijd van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de standaard handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met slinger werkt prima, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2200, 2201, 2202, 2203, 2204Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie