Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sassenheim vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Sassenheim? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €87,50. Goede buitenzonwering als een markies is geschikt om je woning koel te houden. Ook creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je geweldig veel diverse producten. Via onze site verstrekken we een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast delen we gemiddelde kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Sassenheim en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-sassenheim

Zonnescherm laten plaatsen in Sassenheim

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Sassenheim middels een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat alles volgens de documentatie aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig leveranciers uit de buurt. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de voorkant of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Sassenheim en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De installateur monteert het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Test of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Sassenheim

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Sassenheim is zeer handig om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende dessins en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €450 tot €2875. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest handige producten.

Tips voor knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale prijzen liggen tussen de €825 tot €2075.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor kleinere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties komen uit tussen de €375 tot €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Sassenheim is onmisbaar als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De prijsindicaties komen uit tussen de €300 tot €1050.

 • Compact en elegant systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je behoudt jouw privacy.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 modellen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €280 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Sassenheim.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van gebouwen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen bedragen tussen de €750 tot €1925.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Sassenheim: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €350 en €800. In het boxje hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €50,00 tot €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Sassenheim: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in interessante stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en landelijke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op tarieven van €90 tot zo’n €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie prijzen van €50 tot €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Sassenheim: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel soorten en materialen als bijv. hout, bamboe, PVC, aluminium, stof. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met tarieven van €67,5 oplopend tot €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van kunststof, hout, aluminium, stof, pvc. Praktisch voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij circa €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Sassenheim vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen, valramen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Duurzaam product.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Sassenheim zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, rolhor, hor met scharnier, inzethor, hordeur, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen starten bij gemiddeld €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €750.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, schuifraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende keuzes: de productcategorie, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en het soort bediening. In het overzicht hierna vergelijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Sassenheim in april 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€825 – €2125
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€355 – €1600
Screens3 – 4 meter breed€240 – €975
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1425
Rolgordijn120 x 100 cm€55 – €160
Lamellen150 x 100 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €230
Plisségordijnen100 x 180 cm€120 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Sassenheim. In het schema hieronder bekijk je een overzicht met de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, IKEA, Praxis, Hornbach en Leen Bakker, Wehkamp, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Zie ook: Weinor, Toppoint, Roma, Deponti, Novoferm, Bece & Sunway, Milano, Dickson, Schlappi, Swela, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Teylingen

Goedkope zonwering kopen in Sassenheim? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder vergelijk je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website check je ook leveranciers en shops in Buitenkaag, De Zilk en Kaag.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Rolluiken.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, modellen en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Sassenheim?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Buitenscreens €220 per kozijn. In het geval van een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €810). Betaalbare keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €140 per raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het product, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, kleur en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Sassenheim?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Sassenheim. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde expert die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner de zonwering juist installeren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met slinger of band is op zich ok, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (handzender, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2166, 2170, 2171, 2172

Plaats een reactie