Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rijswijk vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Rijswijk? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en regel je al vanaf €85,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt het beste tegen hevige zon. Vaak creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben enorm veel afzonderlijke combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast bieden we gemiddelde kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Rijswijk (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-rijswijk

Zonnescherm laten plaatsen in Rijswijk

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Rijswijk door een goede zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het product goed bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen in de gemeente. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Rijswijk en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De specialist monteert de screens of de plissés zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of het product goed is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Rijswijk

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Rijswijk is zeer handig om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele artikelen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in veel vormen en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 tot €2950. In het volgende gedeelte delen we veel info over de meest gekozen modellen.

Adviezen over terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Let op: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De onkosten bedragen tussen de €900 tot wel €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €425 t/m €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Zeer windbestendig.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Rijswijk is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale prijzen liggen tussen de €300 en €1000.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte kosten schommelen tussen de €360 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Rijswijk.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij monumenten. Ze beïnvloeden de ambiance van gebouwen. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De totale investeringen liggen zo tussen de €670 tot €1975.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Rijswijk: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten komen uit tussen de €320 – €975. In het boxje hieronder behandelen we de meest bestelde opties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk aan te brengen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan diverse varianten zoals verduisterende, transparante, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam en de duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €47,50 en €165.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rijswijk: voor iedereen zelf te installeren.
 • Aanbod in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en huiselijke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht een prijskaartje van €105 tot €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met kosten van €55 tot €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Rijswijk: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Leveranciers bieden aanzienlijk veel soorten en materialen als stof, PVC, bamboe, aluminium, hout. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met prijzen van €80 tot €240.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals aluminium, bamboe, pvc, kunststof, hout. Handig voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten starten bij gemiddeld €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Rijswijk op maat

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals valramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten beginnen bij zo’n €490 en kunnen oplopen tot €920.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Rijswijk zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: voorzethor, lamellenhor, plissé hor, rolhor, hordeur, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €70 en lopen op tot €800.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, tuimelraam, valraam, vast raam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd via allerlei zaken: het model, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bediening. In de onderstaande tabel tref je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Rijswijk in april 2024.

Zonwering typeGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2075
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€360 – €1375
Screens300 cm – 400 cm breed€285 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€280 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€55 – €165
Lamellen200 x 180 cm€55 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €260
Plisségordijnen130 cm breed€125 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Rijswijk. In de volgende tabel bekijk je een aanvulling op de populairste merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, Praxis en FonQ, Formido, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Overweeg ook: Weinor, Deponti, Husol, Roma, Novoferm, Bece & Milano, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Sunway, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Rijswijk

Goedkope zonwering kopen in Rijswijk? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna bespreken we bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site check je ook installateurs en shops in Leiden, Voorschoten en Wassenaar.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij behoeft een vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Er bestaan allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Rijswijk?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €625. Screens €245 per raampartij. Wanneer je kiest voor een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een normaal rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €770). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €140 per raampartij). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het model, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Rijswijk?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Rijswijk. Hierbij komt er een capabele professional die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman de zonwering degelijk bevestigen. Op die manier geniet je altijd van perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met stang of band is voldoende, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2280, 2281, 2282, 2283, 2284, 2285, 2286, 2287, 2288, 2289, 4284

Plaats een reactie