Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Leiderdorp vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Leiderdorp? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Een goedkoop systeem is er al voor €55,00. Buitenzonwering zoals een screen werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Meestal behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke oplossing. Via onze site verstrekken we een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij bekijk je een indicatie van de kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Leiderdorp en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-leiderdorp

Zonnescherm laten plaatsen in Leiderdorp

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Leiderdorp via een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste wijze bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk model aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Leiderdorp en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De installateur monteert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Test of het netjes is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Leiderdorp

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Leiderdorp wordt gebruikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige varianten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 – €2900. In het volgende hoofdstuk leggen we alles uit over de meest gekozen types.

Nieuwe knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven op het terras. Disclaimer: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijsindicaties variëren tussen de €875 t/m €2225.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Moderne eigentijdse look.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen schommelen tussen de €325 tot wel €1225.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Leiderdorp is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven bedragen tussen de €250 en €1175.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten liggen zo tussen de €340 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Leiderdorp.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Effecten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van woningen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen liggen tussen de €600 tot wel €1975.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een goede temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Leiderdorp: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen liggen tussen de €390 tot €925. In het stukje hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, snel en simpel te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn diverse varianten zoals kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €57,50 en €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Leiderdorp: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een luxe en brocante ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan prijzen van €105 tot wel €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op een tarief van €60 tot wel €165.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Leiderdorp: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit diverse systemen en materialen zoals bijv. kunststof, stof, PVC, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie prijsindicaties van €72,5 tot €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, hout, stof, kunststof, bamboe. Ideaal voor brede / grote ramen en passen perfect bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Leiderdorp in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen starten vanaf €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Leiderdorp zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, rolhor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij zo’n €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €725.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei keuzes: het type systeem, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Leiderdorp in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2325
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1250
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €1175
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1325
Rolgordijn100 x 150 cm€60 – €165
Lamellen200 x 180 cm€65 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €220
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €370
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Leiderdorp. Hieronder verstrekken we een toelichting op de meest gekozen merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei & Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Overige merken: Weinor, Roma, Toppoint, Bece, Husol, Deponti & Lumenguard, Copaco, Dickson, Schlappi, Swela, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Leiderdorp

Goedkope zonwering kopen in Leiderdorp? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder bespreken we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker check je ook installateurs en verkopers in Kaag en Braassem, Leiden en Rijswijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de woning. We delen nu de meest handige zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in veel kleuren, prints en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Leiderdorp?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €725. Buitenscreens €260 op basis van 1 raam. Kies je voor een knikarmscherm betaal je ongeveer €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €775). Een standaard rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €845). Voordelige soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €105 per kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het type / model, de afmetingen, bediening, materiaaltypes, dessins en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Leiderdorp?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Leiderdorp. In die situaties komt een lokale professional die de raampartij bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het zonnescherm op de juiste manier monteren. Zo heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met een handslinger werkt prima, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2350, 2351, 2352, 2353

Plaats een reactie