Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haaren vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Haaren? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit tientallen verschillende soorten. Via deze website kan je aan de slag met een complete gids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij bieden we een kostenindicatie en een tabel met erkende zonwering specialisten in Haaren en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-haaren

Zonnescherm laten plaatsen in Haaren

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Haaren middels een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker alles juist opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraakwerend, extra schaduw, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Haaren en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De monteur levert de screens of de duettes zoals afgesproken. Test of de totale constructie correct is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Haaren

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Haaren is praktisch om de temperatuur in de woning te beperken. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse varianten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 en €2650. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest moderne producten.

Adviezen over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Let op: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De normale tarieven schommelen tussen de €825 – €2100.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1225.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Haaren is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten komen uit tussen de €350 – €1150.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De tarieven variëren tussen de €260 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Haaren.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Koopgids markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van het huis. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijzen komen uit tussen de €670 tot wel €1750.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur in huis met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Haaren: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen liggen tussen de €330 tot €975. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk te installeren, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in veel designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden verschillende types zoals verduisterende, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €47,50 – €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Haaren: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een speelse en brocante uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie een prijskaartje van €110 tot zo’n €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie een kostenplaatje van €62,5 tot +/- €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Haaren: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel modellen en materialen als bijv. stof, kunststof, bamboe, PVC, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een tarief van €82,5 tot +/- €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals aluminium, kunststof, bamboe, hout, stof. Praktisch voor grote ramen en matchen goed met een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen starten vanaf €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Haaren met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals valramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen starten vanaf €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €900.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Haaren geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, rolhor, hordeur, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten starten bij gemiddeld €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €750.

 • Te monteren op: draairaam, vast raam, schuifraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van velerlei thema’s: de productcategorie, materiaalgebruik, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Haaren in juli 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2300
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€350 – €1600
Screenstot 4 meter breed€280 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€310 – €1400
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €145
Lamellen200 x 250 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €270
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €370
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Haaren. Hieronder bekijk je informatie over de populairste merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Karwei, IKEA, Gamma en Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Bol.com, Wehkamp.
 • Overige merken: Bece, Toppoint, Novoferm, Roma, Husol, Weinor en Sunway, Milano, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Oisterwijk

Goedkope zonwering kopen in Haaren? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende schema verstrekken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker bekijk je ook monteurs en winkels in Moergestel, Biest-Houtakker en Udenhout.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Zonwering offerte.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de raamgrootte, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, vormen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Haaren?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Screens €205 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1075. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een instap-rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €825). Budget soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 per raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, type materiaal, prints en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Haaren?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Haaren. Er komt dan een gediplomeerde expert die ieder raam bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het zonnescherm degelijk ophangen. Op die manier geniet je altijd van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met opwindmechanisme is werkbaar, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5076

Plaats een reactie