Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Moergestel vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Moergestel? Zonwering heb je voor buiten en binnen en regel je al vanaf €92,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is geschikt om de zon en warmte te weren. Soms verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan immens veel afzonderlijke toepassingen. Via onze site verstrekken we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien geven we een kostenindicatie en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Moergestel en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-moergestel

Zonnescherm laten plaatsen in Moergestel

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Moergestel middels een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie goed geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk model matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Moergestel en regio. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De installateur levert het terrasscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Check of het netjes is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Moergestel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Moergestel werkt het beste om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel toepassingen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse materialen en formaten. De kosten variëren tussen de €450 tot zo’n €2750. In het volgende gedeelte bespreken we de meest geziene producten.

Genieten van knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven in de tuin. Tip: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De kosten schommelen tussen de €925 en €2200.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen bedragen tussen de €425 tot zo’n €1225.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Zeer windbestendig.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Moergestel is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €375 t/m €1175.

 • Bedekt het hele raam.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Te integreren in het kozijn.

De pluspunten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten variëren tussen de €280 t/m €1200 voor rolluiken bestellen in Moergestel.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Nieuwe markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Ze geven een boost aan de sfeer van huizen. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijzen komen uit tussen de €730 tot wel €1750.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een comfortabele temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Moergestel: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties variëren tussen de €310 – €900. In deze koopgids beoordelen we de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in talloze prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden verschillende types zoals kiepkantelraam, transparante, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam en het duo rolgordijn. De tarieven schommelen tussen de €60,00 tot €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Moergestel: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht kosten van €115 tot wel €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €55 tot +/- €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Moergestel: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Leveranciers bieden gigantisch veel dessins en materialen zoals bamboe, stof, hout, aluminium, PVC. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie onkosten van €72,5 tot +/- €210.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. pvc, hout, stof, bamboe, kunststof. Perfect voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten starten bij om en nabij de €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Moergestel in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €900.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Moergestel zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: inzethor, lamellenhor, hordeur, voorzethor, plissé hor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij circa €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €800.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, vast raam, draairaam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd via velerlei thema’s: het soort product, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In het schema hieronder tref je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Moergestel in juli 2024.

ZonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€870 – €2250
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€395 – €1450
Screens1 – 4 meter breed€280 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€280 – €1350
Rolgordijn120 x 100 cm€55 – €170
Lamellen180 x 180 cm€45 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €280
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Welke winkelier heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Moergestel. Hieronder bespreken we informatie over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach & Kwantum, Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Formido.
 • Ook interessant: Novoferm, Bece, Husol, Weinor, Toppoint, Roma en Swela, Lumenguard, Dickson, Copaco, Milano, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Oisterwijk

Goedkope zonwering kopen in Moergestel? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder tonen wij bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site check je ook montagepartners en shops in Raamsdonksveer, Udenhout en Berkel-Enschot.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Rolgordijnen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van het type raam, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, dessins en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Moergestel?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte kosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €575. Buitenscreens €230 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een normaal rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €300 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €830). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €140 op basis van één kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; het product, de afmetingen, de keuzes in bediening, het materiaal, kleuren en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Moergestel?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Moergestel. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde vakman die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional de zonwering fatsoenlijk vastzetten. Op die manier profiteer je van fantastische zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met slinger of band is op zich ok, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5066

Plaats een reactie