Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bad Nieuweschans vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Bad Nieuweschans? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €55,00. Professionele buitenzonwering als een markies werkt het beste om de zon en warmte te weren. In veel gevallen geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit de wereld aan diverse producten. Op deze pagina delen we een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens verstrekken we de huidige tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Bad Nieuweschans en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-bad-nieuweschans

Zonnescherm laten plaatsen in Bad Nieuweschans

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Bad Nieuweschans door een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de juiste wijze aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel bedrijven in de regio. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en leukste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Bad Nieuweschans en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf installeert de screens of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Loop na of alles juist is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Bad Nieuweschans

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Bad Nieuweschans is het meest effectief om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse toepassingen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei materialen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 t/m €2775. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest geziene modellen.

Laten plaatsen van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Let op: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De totale investeringen liggen tussen de €800 – €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €400 t/m €1325.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Bad Nieuweschans biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen variëren tussen de €350 tot wel €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €290 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in Bad Nieuweschans.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze dragen bij aan de uitstraling van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte tarieven komen uit tussen de €710 tot wel €1750.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een fijne temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Bad Nieuweschans: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Ook brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten schommelen tussen de €360 tot €875. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos te monteren, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in veel kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen diverse modellen zoals lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €57,50 en €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bad Nieuweschans: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en brocante uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie onkosten van €95 tot €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan prijsindicaties van €65 tot zo’n €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Bad Nieuweschans: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten mega veel modellen en materialen zoals hout, stof, aluminium, bamboe, kunststof. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht prijzen van €77,5 tot +/- €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, hout, kunststof, aluminium, bamboe. Toe te passen voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten bij gemiddeld €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Bad Nieuweschans inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bad Nieuweschans bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, rolhor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties beginnen bij circa €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €550.

 • Te monteren op: schuifraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal aspecten: het type systeem, type materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende blokje bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bad Nieuweschans in juli 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2350
Uitvalschermtot 5 meter breed€350 – €1525
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1200
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €175
Lamellen100 x 250 cm€55 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €270
Plisségordijnen100 x 130 cm€110 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die het overwegen waard zijn. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Bad Nieuweschans. In het schema hierna bekijk je uitleg over de meest bekende merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hubo, Gamma, Karwei & Leen Bakker, Formido, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Ook interessant: Toppoint, Novoferm, Weinor, Bece, Roma, Deponti & Lumenguard, Copaco, Sunway, Milano, Swela, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Oldambt

Goedkope zonwering kopen in Bad Nieuweschans? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker vind je ook monteurs en bedrijven in Nieuw Beerta, Bellingwolde en Drieborg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de beste zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, motiefjes en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Bad Nieuweschans?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Buitenscreens €225 op basis van 1 raam. Kies je voor een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1125. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een normaal rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €800). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €135 per raampartij). De totale onkosten worden beïnvloed door: het type / model, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, dessins en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Bad Nieuweschans?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Bad Nieuweschans. In dat geval komt in gediplomeerde expert die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het systeem op de juiste manier aanbrengen. Zo profiteer je van uitstekende zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9693

Plaats een reactie