Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Drieborg vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Drieborg? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Je laat dit al plaatsen vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals een screen is geschikt tegen hevige zon. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit bijzonder veel verschillende systemen. Via onze site geven we een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop geven we een kostenindicatie en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Drieborg en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-drieborg

Zonnescherm laten plaatsen in Drieborg

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Drieborg door een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker alles op de goede manier aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Drieborg en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De monteur monteert het terrasscherm of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het product goed is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Drieborg

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Drieborg wordt met name toegepast om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 tot €2625. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest verkochte oplossingen.

Praktische terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van twee uitdraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De totale investeringen liggen zo tussen de €875 – €2075.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen variëren tussen de €475 – €1225.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Drieborg komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten variëren tussen de €325 tot zo’n €1025.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Waarom kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale tarieven variëren tussen de €300 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Drieborg.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Handige markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van het huis. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De kosten bedragen tussen de €680 tot €1900.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een lage temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Drieborg: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen schommelen tussen de €310 en €950. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos op te hangen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Er bestaan allerlei soorten zoals elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €57,50 tot €170.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Drieborg: eenvoudig zelf te installeren.
 • Assortiment in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen bieden een luxe en landelijke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie een kostenplaatje van €105 oplopend tot €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie onkosten van €50 tot +/- €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Drieborg: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten diverse modellen en materialen zoals onder andere hout, aluminium, PVC, kunststof, bamboe. Via de houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan kosten van €72,5 tot €240.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. pvc, hout, stof, bamboe, kunststof. Perfect voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen beginnen bij €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Drieborg inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven starten vanaf €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Drieborg zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, hordeur, rolhor, lamellenhor, inzethor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven starten bij om en nabij de €82,5 en kunnen oplopen tot €675.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende keuzes: het type model, het materiaal, de maximale lengte en handmatige of elektrische bediening. Hierna bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Drieborg in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€805 – €2300
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€360 – €1425
Screens2 – 4 meter breed€265 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€280 – €1275
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €140
Lamellen250 x 150 cm€60 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €260
Plisségordijnen100 x 130 cm€100 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Drieborg. In het schema hieronder tonen wij een aanvulling op de meest gekozen merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, IKEA, Gamma, Hubo en Bol.com, Kwantum, Formido, Wehkamp, FonQ.
 • Ook interessant: Novoferm, Toppoint, Weinor, Bece, Deponti, Roma & Swela, Copaco, Milano, Sunway, Dickson, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Oldambt

Goedkope zonwering kopen in Drieborg? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met installatiepartners en verkooppunten in Blauwestad, Oudezijl en Beerta.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de individuele ruimte. We beschrijven nu de mooiste zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in verschillende kleuren, vormen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Drieborg?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Screens €285 per raampartij. Bij een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1025. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een normaal rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €845). Overige binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €135 per raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het product, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, dessins en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Drieborg?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Drieborg. In dat geval komt in gespecialiseerde monteur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de monteur het model degelijk ophangen. Met deze klusservice geniet je van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met slinger werkt prima, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9688

Plaats een reactie