Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuw Beerta vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Nieuw Beerta? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Je laat dit al plaatsen vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals een screen werkt het beste om de zon en warmte te weren. Tevens realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke systemen. Op dit portaal verstrekken we een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens delen we een indicatie van de kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Nieuw Beerta en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-nieuw-beerta

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuw Beerta

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuw Beerta middels een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie juist vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de gemeente. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het gekozen product. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest moderne keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Nieuw Beerta en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. De professional plaatst het knikarmscherm of de lamellen zoals jij dat wilt. Toets of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Nieuw Beerta

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Nieuw Beerta is het meest doeltreffend om warmte in huis tegen te gaan. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel artikelen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 – €2900. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest moderne types.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Advies: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte prijzen liggen tussen de €925 tot €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 tot zo’n €1300.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Nieuw Beerta biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten komen uit tussen de €200 t/m €1000.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De totale investeringen liggen zo tussen de €280 tot zo’n €1300 voor rolluiken bestellen in Nieuw Beerta.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van woningen. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties liggen tussen de €640 tot wel €1925.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Nieuw Beerta: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen schommelen tussen de €380 en €950. In het stukje hieronder bespreken we de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, eenvoudig zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in honderden kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Men biedt diverse varianten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, waterafstotende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €62,50 en €190.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuw Beerta: voor iedereen zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met tarieven van €95 tot €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een kostenplaatje van €52,5 oplopend tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Nieuw Beerta: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. In het assortiment zitten diverse dessins en materialen zoals stof, PVC, aluminium, kunststof, hout. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie een kostenplaatje van €67,5 oplopend tot €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van kunststof, bamboe, hout, pvc, aluminium. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen starten vanaf €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuw Beerta vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven starten bij gemiddeld €490. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €890.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nieuw Beerta zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, voorzethor, hordeur, inzethor, rolhor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven beginnen bij circa €72,5 en lopen op tot €700.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn afhankelijk van velerlei opties: het type model, de materiaalsoort, de afmeting en het soort bediening. Hieronder bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nieuw Beerta in april 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2375
Uitvalschermtot 4 meter breed€400 – €1350
Screenstot 400 cm breed€255 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€280 – €1300
Rolgordijn100 x 175 cm€55 – €165
Lamellen180 x 180 cm€50 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €210
Plisségordijnen120 cm breed€110 – €330
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Nieuw Beerta. In het overzicht hierna tonen wij informatie over de meest verkochte merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Gamma, Karwei, Hornbach & Bol.com, Formido, Kwantum, Wehkamp, FonQ.
 • Zie ook: Bece, Husol, Toppoint, Weinor, Novoferm, Deponti & Lumenguard, Swela, Schlappi, Sunway, Dickson, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Oldambt

Goedkope zonwering kopen in Nieuw Beerta? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder delen we adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vind je ook installateurs en verkopers in Finsterwolde, Drieborg en Blauwestad.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de mooiste zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Binnenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van het soort raam, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, stoffen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Nieuw Beerta?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De verwachte prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €675. Buitenscreens €255 per raampartij. In het geval van een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1175. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €850). Een normaal rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €755). Overige keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 per raam / kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, materiaalgebruik, designs en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Nieuw Beerta?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Nieuw Beerta. Hierbij komt er een ervaren montagepartner die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de producten fatsoenlijk aanbrengen. Dankzij deze service geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is voldoende, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, handzender) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9687

Plaats een reactie