Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oudezijl vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Oudezijl? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €72,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen afzonderlijke oplossing. Op dit platform verstrekken we een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens geven we een kostenindicatie en adressen van regionale zonwering specialisten in Oudezijl en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-oudezijl

Zonnescherm laten plaatsen in Oudezijl

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Oudezijl middels een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het scherm juist opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die werkzaam zijn in de regio. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van jouw installatie. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Oudezijl en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. De montage-specialist plaatst het zonneschermen of gordijnen op de gewenste manier. Test of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Oudezijl

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Oudezijl werkt erg goed om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse producten zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 t/m €2575. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest populaire keuzes.

Uitleg over terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Let op: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven komen uit tussen de €875 tot €2000.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Moderne eigentijdse look.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Erg handig bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De tarieven komen uit tussen de €475 tot zo’n €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Oudezijl is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De totale investeringen schommelen tussen de €225 tot €1200.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je behoudt jouw privacy.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De tarieven bedragen tussen de €370 – €1275 voor rolluiken bestellen in Oudezijl.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Enorm lange levensduur.

Genieten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van woonhuizen. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte prijzen komen uit tussen de €710 en €1950.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Oudezijl: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen liggen tussen de €300 tot €975. In de onderstaande keuzegids vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante producten.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, moeiteloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Men biedt allerlei types zoals kiepkantelraam, transparante, dakraam, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €62,50 en €155.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oudezijl: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en rustieke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met een prijskaartje van €105 tot zo’n €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met prijsindicaties van €62,5 tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Oudezijl: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Leveranciers bieden gigantisch veel modellen en materialen zoals bijv. hout, aluminium, stof, kunststof, bamboe. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met kosten van €80 tot €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals bamboe, kunststof, aluminium, stof, hout. Perfect voor lange / grote ramen en passen perfect bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven starten bij om en nabij de €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Oudezijl voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten vanaf €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oudezijl zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Deze weert insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten beginnen bij circa €85 en kunnen oplopen tot €650.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, valraam, vast raam, schuifraam, draairaam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De mooiste raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via allerlei zaken: het artikel, het soort materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In het volgende blokje bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oudezijl in mei 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2050
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€380 – €1250
Screens100 cm – 300 cm breed€245 – €1000
Rolluik2 – 4 meter breed€300 – €1300
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €155
Lamellen250 x 150 cm€45 – €200
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €220
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €340
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Oudezijl. In de tabel hieronder vergelijk je uitleg over de populairste merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Hubo, Praxis en Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Bekijk ook: Husol, Deponti, Toppoint, Novoferm, Weinor, Roma & Lumenguard, Copaco, Dickson, Schlappi, Sunway, Milano.

Zonwering experts in regio van Oldambt

Goedkope zonwering kopen in Oudezijl? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel bespreken we bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform bekijk je ook leveranciers en bedrijven in Beerta, Bad Nieuweschans en Nieuw Beerta.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk kozijn behoeft een vitrage die matcht met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de mooiste zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, prints en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Oudezijl?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De normale kosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Zonnescreens €205 per raam / kozijn. In het geval van een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1025. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een instap-rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €845). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €105 per raam). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, kleuren en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Oudezijl?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Oudezijl. Dan komt er een gediplomeerde monteur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de professional het systeem volgens de documentatie ophangen. Zo geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met opwindmechanisme werkt prima, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9691

Plaats een reactie