Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oude Pekela vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Oude Pekela? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €92,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is zeer handig tegen hevige zon. Eveneens geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben tientallen afzonderlijke soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij vind je een indicatie van de kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Oude Pekela en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-oude-pekela

Zonnescherm laten plaatsen in Oude Pekela

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Oude Pekela door een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat het geheel juist geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel leveranciers in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het systeem. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Oude Pekela en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De monteur hangt het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals besproken. Controleer of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Oude Pekela

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Oude Pekela wordt gebruikt om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel varianten zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse designs en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 tot zo’n €2500. In onderstaande alinea delen we veel info over de meest praktische modellen.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw op het terras. Advies: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte prijzen liggen tussen de €825 t/m €2075.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €400 en €1375.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Oude Pekela komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 tot zo’n €1175.

 • Compact en elegant systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Advies over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale tarieven variëren tussen de €350 t/m €1200 voor rolluiken bestellen in Oude Pekela.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Investeren in markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De kosten liggen zo tussen de €710 – €1875.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Oude Pekela: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten komen uit tussen de €310 en €825. In het onderstaande stuk delen we veel info over de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, snel en simpel te installeren, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende varianten zoals dakraam, verduisterende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €62,50 en €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oude Pekela: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en landelijke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan prijzen van €100 tot €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht een tarief van €62,5 tot zo’n €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Oude Pekela: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden gigantisch veel kleuren en materialen als PVC, bamboe, stof, aluminium, kunststof. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie prijzen van €67,5 tot €280.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals stof, hout, kunststof, bamboe, aluminium. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij circa €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Oude Pekela direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, valramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen beginnen bij €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Oude Pekela geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De onkosten starten vanaf €87,5 en lopen op tot €775.

 • Te monteren op: valraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van verschillende keuzes: het type systeem, de materiaalkeuze, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hieronder tref je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oude Pekela in juli 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€805 – €2075
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€370 – €1600
Screens100 cm – 400 cm breed€260 – €1175
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1425
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €165
Lamellen150 x 100 cm€80 – €190
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €200
Plisségordijnen100 breed€125 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Oude Pekela. Hierna vind je uitleg over de meest gekozen merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Gamma, Karwei, Hubo & Wehkamp, FonQ, Kwantum, Bol.com, Formido.
 • Zie ook: Weinor, Husol, Roma, Toppoint, Bece, Novoferm en Dickson, Schlappi, Copaco, Lumenguard, Swela, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Pekela

Goedkope zonwering kopen in Oude Pekela? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder delen we bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal ontdek je ook installateurs en showrooms in Eexterveen, Winschoten en Eexterveenschekanaal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest ideale soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Plissegordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Oude Pekela?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Zonnescreens €255 per kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €825). Een normaal rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €810). Voordelige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €135 per raam / kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Oude Pekela?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Oude Pekela. In die situaties komt een gespecialiseerde montagepartner die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional de zonwering op de juiste manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is op zich ok, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een handzender, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9665

Plaats een reactie