Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuwe Pekela vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Nieuwe Pekela? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en kan je al kopen vanaf €90,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is praktisch tegen hevige zon. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel diverse producten. Op dit platform check je een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop doorzoek je gemiddelde tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Nieuwe Pekela (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-nieuwe-pekela

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuwe Pekela

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuwe Pekela door een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Nieuwe Pekela en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De monteur levert het zonnescherm, markiezen of gordijnen op de gewenste manier. Ga altijd na of het product goed is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Nieuwe Pekela

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Nieuwe Pekela is heel erg handig om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende artikelen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei prints en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 – €2950. In het volgende gedeelte behandelen we de meest praktische toepassingen.

Effecten van terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Disclaimer: het systeem kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €800 t/m €2175.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten schommelen tussen de €425 en €1250.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Nieuwe Pekela is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte kosten schommelen tussen de €350 t/m €1100.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Te integreren in het kozijn.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte kosten liggen zo tussen de €260 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Nieuwe Pekela.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Praktische markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op het karakter van van (bedrijfs)panden. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten schommelen tussen de €700 t/m €1775.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Nieuwe Pekela: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen schommelen tussen de €370 tot €975. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, makkelijk zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende varianten zoals transparante, verduisterende, dakraam, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende en een duo rolgordijn. De kosten variëren tussen de €57,50 – €160.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuwe Pekela: zonder problemen zelf te installeren.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en authentieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met prijzen van €110 tot zo’n €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie onkosten van €62,5 tot +/- €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Nieuwe Pekela: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit mega veel dessins en materialen zoals bijv. aluminium, kunststof, stof, hout, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan prijzen van €75 tot €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. kunststof, stof, bamboe, aluminium, hout. Handig voor brede / grote ramen en matchen goed met een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven starten bij gemiddeld €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuwe Pekela voor jouw woning

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen starten vanaf €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Nieuwe Pekela geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €550.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De mooiste raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere thema’s: de productcategorie, het materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hierna vind je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nieuwe Pekela in juli 2024.

ZonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€870 – €2325
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€375 – €1325
Screens300 cm – 400 cm breed€285 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1375
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €145
Lamellen200 x 180 cm€45 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €220
Plisségordijnen110 cm breed€115 – €340
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Nieuwe Pekela. In het schema hieronder tref je een aanvulling op de meest bekende merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo & Formido, Wehkamp, Bol.com, FonQ, Kwantum.
 • Bekijk ook: Toppoint, Husol, Weinor, Bece, Roma, Novoferm en Schlappi, Milano, Dickson, Copaco, Lumenguard, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Pekela

Goedkope zonwering kopen in Nieuwe Pekela? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna tref je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website kom je ook in contact met monteurs en showrooms in Nieuw Annerveen, Oude Pekela en Eexterveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest populaire soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Rolgordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, vormen en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Nieuwe Pekela?

De onkosten voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Screens €230 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een standaard rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €835). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €145 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, motiefjes en installatiekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Nieuwe Pekela?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Nieuwe Pekela. Dan komt er een ervaren professional die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert de producten degelijk bevestigen. Op die manier geniet je altijd van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met een handslinger is op zich ok, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9663

Plaats een reactie