Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vinkenbuurt vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Vinkenbuurt? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €77,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan enorm veel verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. In aanvulling daarop check je een indicatie van de kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Vinkenbuurt en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-vinkenbuurt

Zonnescherm laten plaatsen in Vinkenbuurt

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Vinkenbuurt middels een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker de installatie op de juiste wijze opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraken beperken, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Vinkenbuurt en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De specialist plaatst het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Vinkenbuurt

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Vinkenbuurt is het meest effectief om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende systemen zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in velerlei vormen en groottes. De kosten variëren tussen de €250 tot €2575. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bekende modellen.

Handige knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Belangrijk: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €875 t/m €2075.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €350 tot €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Vinkenbuurt is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten bedragen tussen de €325 tot zo’n €1025.

 • De cassette is klein en compact.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte tarieven schommelen tussen de €250 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Vinkenbuurt.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het kopen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte kosten komen uit tussen de €680 tot zo’n €1875.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Vinkenbuurt: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten liggen tussen de €370 en €925. In deze koopgids beoordelen we de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, probleemloos zelf te plaatsen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn allerlei types zoals transparante, dakraam, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €50,00 tot €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vinkenbuurt: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en rustieke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met onkosten van €110 tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan kosten van €55 tot €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Vinkenbuurt: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. In het assortiment zitten diverse soorten en materialen als stof, kunststof, aluminium, PVC, bamboe. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met onkosten van €75 tot wel €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, pvc, bamboe, hout, stof. Handig voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven starten bij om en nabij de €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Vinkenbuurt op maat

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen beginnen bij €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Vinkenbuurt bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: voorzethor, inzethor, rolhor, plissé hor, hordeur, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten vanaf €65 en kunnen oplopen tot €725.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd via een aantal zaken: het soort product, de materiaalsoort, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsopties. In het schema hieronder verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Vinkenbuurt in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€845 – €2175
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€370 – €1600
Screenstot 4 meter breed€285 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€305 – €1325
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €150
Lamellen200 x 200 cm€75 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €280
Plisségordijnen195 cm breed€125 – €340
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Overijssel.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Vinkenbuurt. Hieronder verstrekken we details over de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hornbach, Hubo, Gamma & Formido, Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Bol.com.
 • Check ook: Novoferm, Weinor, Bece, Husol, Roma, Deponti & Sunway, Copaco, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Ommen

Goedkope zonwering kopen in Vinkenbuurt? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna bieden wij contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker vind je ook montagebedrijven en bedrijven in Beerze, Dalen en Stegeren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de beste soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Check ook aanvullende info over: Knikarmscherm.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in diverse kleuren, modellen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Vinkenbuurt?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De geschatte prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €700. Zonnescreens €260 op basis van één kozijn. In het geval van een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1025. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €625). Een standaard rolluik kost €495. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €835). Overige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €135 per kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het model, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Vinkenbuurt?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Vinkenbuurt. Dan komt er een gespecialiseerde expert die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de montagepartner de producten op de goede manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd optimale zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met een handslinger werkt prima, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (via een mobiele app, handzender, afstandsbediening, draaiknop) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7739

Plaats een reactie