Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dorst vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Dorst? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €75,00. Professionele buitenzonwering als een screen is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Meestal realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn tientallen verschillende systemen. Op dit platform kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens verstrekken we gemiddelde tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Dorst en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je behoudt je privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-dorst

Zonnescherm laten plaatsen in Dorst

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Dorst middels een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie degelijk vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website kom je eenvoudig in contact met experts die werkzaam zijn in de regio. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk type systeem aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Dorst en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De professional monteert het zonneschermen of de plissés zoals gewenst. Controleer of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Dorst

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Dorst is heel erg handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere modellen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 tot zo’n €2575. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest gekozen oplossingen.

Laten monteren van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Belangrijk: het doek kan vies worden door regen. De prijsindicaties variëren tussen de €825 tot €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen variëren tussen de €300 tot €1250.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Dorst komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen liggen tussen de €225 – €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Te integreren in het kozijn.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijzen bedragen tussen de €290 en €1425 voor rolluiken bestellen in Dorst.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Genieten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Het heeft een positief effect op de ambiance van huizen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten schommelen tussen de €720 en €1675.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Dorst: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties komen uit tussen de €320 en €950. In deze koopgids behandelen we de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in honderden kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Er bestaan allerlei types zoals dakraam, elektrische, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende en een duo rolgordijn. De kosten komen uit tussen de €50,00 en €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dorst: eenvoudig zelf te installeren.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en unieke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht kosten van €110 tot wel €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht onkosten van €55 oplopend tot €185.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Dorst: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden diverse kleuren en materialen zoals stof, bamboe, hout, kunststof, PVC. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan kosten van €65 tot €270.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, hout, stof, pvc, aluminium. Perfect voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen starten bij om en nabij de €60 en lopen op tot €200.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Dorst vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties starten bij om en nabij de €450 en kunnen oplopen tot €900.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Dorst zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, rolhor, voorzethor, inzethor, hordeur, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten beginnen bij circa €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, schuifraam, uitzetraam, vast raam, draairaam, tuimelraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De leukste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar diverse onderdelen: het soort systeem, het gewenste materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Dorst in mei 2024.

Zonwering systeemGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€855 – €2275
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€395 – €1575
Screens1 – 4 meter breed€265 – €1000
Rolluiktot 4,5 meter breed€300 – €1325
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €145
Lamellen250 x 150 cm€55 – €205
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €220
Plisségordijnen170 cm breed€125 – €340
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Dorst. In het overzicht hierna bekijk je details over de meest gekozen merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Gamma, Hubo & Formido, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Bekijk ook: Husol, Bece, Deponti, Roma, Novoferm, Weinor & Swela, Milano, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Copaco.

Zonwering experts in regio van Oosterhout

Goedkope zonwering kopen in Dorst? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna vergelijk je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website vergelijk je ook installateurs en verkooppunten in Teteringen, Galder en Ulvenhout.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de beste buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in diverse kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Dorst?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte kosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €575. Buitenscreens €250 per raam / kozijn. In het geval van een terrasscherm betaal je om en nabij de €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een basis rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €765). Betaalbare keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €120 op basis van één kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; het product, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, designs en plaatsingskosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Dorst?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Dorst. Hierbij komt er een gediplomeerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur het model op de goede manier ophangen. Op die manier geniet je altijd van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met slinger is op zich ok, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (mobiele app, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4849, 4854, 4903

Plaats een reactie