Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oosterhout vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Oosterhout? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is al verkrijgbaar voor €87,50. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Tevens biedt een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit tientallen afzonderlijke toepassingen. Op dit platform doorzoek je een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens geven we gemiddelde tarieven en adressen van diverse zonwering specialisten in Oosterhout en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-oosterhout

Zonnescherm laten plaatsen in Oosterhout

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Oosterhout door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat de installatie op de goede manier aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven in de regio. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk model je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het product. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of in de badkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest hippe mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Oosterhout en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De professional installeert het zonneschermen of de duettes zoals jij dat wilt. Controleer of alles juist is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Oosterhout

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Oosterhout is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele toepassingen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei vormen en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €350 – €2950. In de koopgids hierna behandelen we de meest populaire oplossingen.

Handige knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Tip: het doek kan vies worden door regen. De verwachte tarieven variëren tussen de €925 tot €2075.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven liggen zo tussen de €400 tot €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kan goed tegen een stootje.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Oosterhout is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties schommelen tussen de €400 – €1125.

 • Bedekt het hele raam.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €370 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Oosterhout.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale tarieven bedragen tussen de €740 – €1825.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Oosterhout: alles over inmeten en ophangen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen liggen tussen de €360 – €950. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos te monteren, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei types zoals waterafstotende, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €60,00 en €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Oosterhout: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en landelijke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht prijsindicaties van €90 tot zo’n €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan prijsindicaties van €52,5 tot wel €170.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Oosterhout: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen dessins en materialen als bijvoorbeeld aluminium, stof, PVC, bamboe, hout. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie prijzen van €72,5 tot wel €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van hout, aluminium, kunststof, pvc, bamboe. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten beginnen bij circa €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Oosterhout op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, schuiframen, valramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen beginnen bij €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €950.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oosterhout bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, inzethor, rolhor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €650.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende aspecten: het type model, de materiaaltypes, de afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de onderstaande tabel bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oosterhout in april 2024.

ZonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€860 – €2075
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€375 – €1250
Screens2 – 4 meter breed€270 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €170
Lamellen200 x 250 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €260
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €350
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Oosterhout. In het volgende blokje tref je details over de populairste merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, IKEA, Gamma, Hubo & Formido, Wehkamp, Kwantum, FonQ, Bol.com.
 • Zie ook: Toppoint, Novoferm, Bece, Deponti, Weinor, Roma en Lumenguard, Copaco, Swela, Dickson, Milano, Sunway.

Zonwering experts in regio van Oosterhout

Goedkope zonwering kopen in Oosterhout? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende schema tonen wij bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vind je ook fabrikanten en verkopers in Drimmelen, Etten-Leur en Breda.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de meest gekochte zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, modellen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Oosterhout?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde kosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Zonnescreens €215 per raam. Kies je voor een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een basis rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €270 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €760). Gunstiger geprijsde keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: het type / model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, materiaaltypes, dessins en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Oosterhout?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Oosterhout. In dat geval komt in deskundige expert die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Hierna zal de professional de producten op de juiste manier vastzetten. Met deze klusservice ben je verzekerd van effectieve zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met stang of band is voldoende, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4909Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie