Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oosteind vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Oosteind? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Het is er al vanaf €50,00. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. Eveneens win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel diverse soorten. Op dit platform check je een gratis keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop vind je gemiddelde tarieven en adressen van verschillende zonwering specialisten in Oosteind en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-oosteind

Zonnescherm laten plaatsen in Oosteind

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oosteind door een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste manier gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je snel leveranciers in de gemeente. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraken beperken, extra schaduw, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Oosteind en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De monteur hangt het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Oosteind

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Oosteind wordt gebruikt om de zon en warmte te weren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele varianten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende designs en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €475 en €2900. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest handige modellen.

Praktische terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Noemenswaardig: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen liggen zo tussen de €900 tot wel €2275.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten variëren tussen de €325 t/m €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Oosteind is ideaal als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De normale prijzen variëren tussen de €350 tot zo’n €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je behoudt jouw privacy.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €340 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Oosteind.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van woningen. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De kosten schommelen tussen de €660 – €1950.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Oosteind: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen liggen tussen de €320 en €875. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, simpel te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan allerlei soorten zoals transparante, waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €62,50 tot €160.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oosteind: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en rustieke ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan prijsindicaties van €105 tot +/- €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met onkosten van €62,5 tot €180.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Oosteind: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit diverse systemen en materialen zoals o.a. PVC, aluminium, bamboe, hout, kunststof. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op tarieven van €85 oplopend tot €220.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van bamboe, kunststof, pvc, aluminium, hout. Toe te passen voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €55 en kunnen oplopen tot €195.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Oosteind voor je huis

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, valramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen starten vanaf €470. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Oosteind zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: voorzethor, rolhor, inzethor, lamellenhor, plissé hor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze beschermt tegen ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €750.

 • Breed inzetbaar: valraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van allerlei onderdelen: het soort model, type materiaal, de gewenste afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het overzicht hierna bespreken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Oosteind in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€800 – €2275
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1300
Screens1 – 3 meter breed€255 – €1075
Rolluik2 – 4 meter breed€280 – €1225
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €145
Lamellen200 x 200 cm€55 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €250
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €360
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Oosteind. In de onderstaande tabel verstrekken we uitleg over de meest bekende merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei en Bol.com, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Kwantum.
 • Ook interessant: Toppoint, Weinor, Novoferm, Deponti, Husol, Roma & Milano, Schlappi, Swela, Sunway, Dickson, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Oosterhout

Goedkope zonwering kopen in Oosteind? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna bespreken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site vergelijk je ook installatiepartners en winkels in Wernhout, Den Hout en Achtmaal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest populaire zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, soorten materialen en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Oosteind?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard kosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €725. Buitenscreens €290 per raam. In het geval van een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een normaal rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €265 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €775). Voordelige soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €120 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de maximale breedte, bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Oosteind?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Oosteind. In die situaties komt een ervaren expert die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de expert het systeem degelijk monteren. Dankzij deze service geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is werkbaar, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4909

Plaats een reactie