Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Elsloo vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Elsloo? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De prijzen beginnen vanaf €90,00. Professionele buitenzonwering als een screen is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit immens veel diverse modellen. Via deze website check je een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens bekijk je gemiddelde tarieven en namen van verschillende zonwering specialisten in Elsloo en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-elsloo

Zonnescherm laten plaatsen in Elsloo

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Elsloo middels een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm degelijk aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten uit de buurt. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk model geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn achter- of naast het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Elsloo en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf hangt het uitvalscherm of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Controleer of het product goed is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in Elsloo

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Elsloo wordt gebruikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel varianten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei designs en maten. De kosten variëren tussen de €200 tot €2800. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest handige toepassingen.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Belangrijk: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €900 tot wel €2175.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven variëren tussen de €475 tot €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Elsloo is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven liggen tussen de €350 tot wel €1175.

 • De cassette is klein en compact.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 opties: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte tarieven liggen tussen de €280 en €1475 voor rolluiken bestellen in Elsloo.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Investeren in markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij oudere woningen. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De tarieven komen uit tussen de €630 t/m €1775.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een lage temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Elsloo: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven schommelen tussen de €340 en €800. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in diverse kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden allerlei soorten zoals transparante, dakraam, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende en het duo rolgordijn. De prijzen liggen tussen de €47,50 tot €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Elsloo: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Assortiment in verschillende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en brocante ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op prijzen van €105 tot zo’n €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan prijzen van €55 tot €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Elsloo: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit tientallen kleuren en materialen zoals o.a. hout, aluminium, PVC, stof, bamboe. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan kosten van €77,5 tot €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. stof, hout, bamboe, pvc, aluminium. Geschikt voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Elsloo voor jouw woning

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen, schuiframen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven beginnen bij circa €420. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Elsloo zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, voorzethor, inzethor, lamellenhor, hordeur, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij circa €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €600.

 • Past op bijna elk raam: valraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei aspecten: het type product, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. In de tabel hierna bekijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Elsloo in juni 2024.

Soort zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2325
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€290 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €145
Lamellen150 x 100 cm€70 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €240
Plisségordijnen100 x 180 cm€105 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Elsloo. In het overzicht hierna vind je een overzicht met de grootste merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma, IKEA & Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Bol.com.
 • Check ook: Husol, Deponti, Novoferm, Roma, Bece, Toppoint & Sunway, Lumenguard, Schlappi, Milano, Dickson, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Ooststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Elsloo? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel bespreken we contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform vind je ook fabrikanten en bedrijven in Oldeberkoop, Langedijke en Nijeberkoop.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Elsloo?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €270 per raam. Bij een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1025. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €770). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €100 per kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, kleur en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Elsloo?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Elsloo. Dan komt er een gediplomeerde montagepartner die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de professional de producten fatsoenlijk monteren. Zo geniet je altijd van ideale zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met stang of band is acceptabel, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken & schermen liggen rond de €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8424

Plaats een reactie