Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Fochteloo vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Fochteloo? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €50,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is zeer handig om je woning koel te houden. Daarnaast realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit tientallen diverse oplossing. Via deze website vind je een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij verstrekken we een indicatie van de kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Fochteloo en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-fochteloo

Zonnescherm laten plaatsen in Fochteloo

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Fochteloo via een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het geheel goed bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk specialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het gewenste model. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Fochteloo en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De vakman levert de screens of de plissés op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Fochteloo

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Fochteloo is het meest geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse opties zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei prints en maten. Houd rekening met kosten tussen de €350 tot €2925. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest praktische producten.

Advies over knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Tip: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte kosten schommelen tussen de €925 tot €2200.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte tarieven bedragen tussen de €400 tot wel €1225.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Fochteloo is onmisbaar als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De onkosten liggen zo tussen de €350 tot zo’n €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen komen uit tussen de €360 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Fochteloo.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van huizen. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De kosten liggen zo tussen de €730 – €1925.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Fochteloo: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen liggen zo tussen de €330 tot €800. In het onderstaande stuk bespreken we de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, snel en simpel te monteren, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, verduisterende, transparante en het duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €52,50 tot €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Fochteloo: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en unieke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €100 tot wel €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met prijsindicaties van €47,5 tot wel €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Fochteloo: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Leveranciers bieden aanzienlijk veel dessins en materialen zoals o.a. kunststof, aluminium, PVC, stof, hout. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht prijsindicaties van €67,5 tot +/- €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals hout, pvc, bamboe, aluminium, kunststof. Geschikt voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Fochteloo vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, valramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De kosten starten vanaf €430 en kunnen oplopen tot €930.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Fochteloo bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, voorzethor, inzethor, plissé hor, hordeur, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten beginnen bij circa €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €750.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, vast raam, draairaam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende factoren: de productcategorie, het materiaal, de gewenste afmeting en de bediening. In het schema hierna delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Fochteloo in juni 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€820 – €2200
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€385 – €1350
Screens1 – 3 meter breed€255 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€295 – €1200
RolgordijnTot 300 cm breed€80 – €140
Lamellen100 x 50 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €280
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €320
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die het overwegen waard zijn. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Fochteloo. In de volgende tabel bespreken we informatie over de meest verkochte merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Karwei, IKEA, Praxis en FonQ, Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com.
 • Ook interessant: Toppoint, Roma, Novoferm, Weinor, Bece, Deponti en Sunway, Swela, Milano, Lumenguard, Copaco, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Ooststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Fochteloo? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje tonen wij bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal check je ook installateurs en winkels in Elsloo, Oosterwolde en Langedijke.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Zonnescherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: het type raam, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, prints en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Fochteloo?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De normale tarieven vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €625. Buitenscreens €220 op basis van één kozijn. In het geval van een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €835). Overige soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, materiaaltypes, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Fochteloo?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Fochteloo. Er komt dan een capabele expert die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het model vakkundig monteren. Op die manier geniet je altijd van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met stang of band is voldoende, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, draaiknop, handzender, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken & screens starten bij €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8428

Plaats een reactie