Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Waskemeer vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Waskemeer? Zonwering is er voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €52,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben geweldig veel diverse systemen. Op dit platform check je een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij vind je een indicatie van de kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Waskemeer en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-waskemeer

Zonnescherm laten plaatsen in Waskemeer

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Waskemeer via een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het product op de juiste wijze aangebracht wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig bedrijven in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk model je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest hippe manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Waskemeer en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de montagepartner. De professional plaatst de screens of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Toets of de totale constructie correct is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Waskemeer

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Waskemeer wordt gekocht door mensen om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende modellen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende prints en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €225 t/m €2500. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest geziene modellen.

Advies over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Let op: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De kosten bedragen tussen de €875 tot wel €2075.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten komen uit tussen de €300 tot zo’n €1275.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Zeer windbestendig.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Waskemeer is onmisbaar als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen liggen tussen de €275 tot zo’n €1050.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Genieten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 types: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijzen liggen tussen de €310 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Waskemeer.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van woningen. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €720 tot wel €1900.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Waskemeer: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties liggen tussen de €350 en €800. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest populaire toepassingen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel te installeren, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals elektrische, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €45,00 – €150.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Waskemeer: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Aanbod in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en rustieke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met een prijskaartje van €115 oplopend tot €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met prijzen van €50 tot €170.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Waskemeer: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Leveranciers bieden gigantisch veel kleuren en materialen als onder andere aluminium, stof, hout, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met onkosten van €70 tot zo’n €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals bamboe, kunststof, stof, pvc, aluminium. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Waskemeer voor jouw woning

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten beginnen bij circa €490 en lopen op tot €900.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Waskemeer zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, hordeur, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €775.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Direct meerdere aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 hangen af van allerlei factoren: het model, materiaalgebruik, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Waskemeer in juni 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€865 – €2100
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€395 – €1525
Screens2 – 4 meter breed€240 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€295 – €1375
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €165
Lamellen100 x 50 cm€60 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €270
Plisségordijnen100 x 130 cm€110 – €360
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Waskemeer. In de onderstaande tabel bieden wij details over de meest gekozen merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, IKEA, Hubo, Karwei en Leen Bakker, Kwantum, Bol.com, Wehkamp, Formido.
 • Bekijk ook: Novoferm, Roma, Husol, Deponti, Toppoint, Bece & Copaco, Sunway, Milano, Lumenguard, Swela, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Ooststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Waskemeer? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel vind je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op dit portaal bekijk je ook montagepartners en showrooms in Oosterwolde, Donkerbroek en Haule.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We beschrijven nu de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Waskemeer?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De standaard prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €700. Screens €280 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1025. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €675). Een normaal rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €815). Gunstiger geprijsde opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €130 per raam). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het model, de afmetingen, de bedieningsopties, materiaalgebruik, motiefjes en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Waskemeer?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Waskemeer. Dan komt er een lokale vakman die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur de producten op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is voldoende, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, mobiele app) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8434

Plaats een reactie