Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Donkerbroek vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Donkerbroek? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en kan je al kopen vanaf €82,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn de wereld aan verschillende producten. Op deze pagina delen we een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast doorzoek je gemiddelde tarieven en namen van verschillende zonwering specialisten in Donkerbroek en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-donkerbroek

Zonnescherm laten plaatsen in Donkerbroek

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Donkerbroek via een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat alles degelijk aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe bedrijven uit de buurt. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Donkerbroek en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De monteur levert het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Loop na of het volgens de handleiding is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Donkerbroek

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Donkerbroek is heel erg handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige toepassingen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende prints en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 – €2725. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de beste systemen.

Adviezen over knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Met behulp van 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Noemenswaardig: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties schommelen tussen de €925 tot €2025.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €425 tot zo’n €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Donkerbroek is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €275 t/m €1050.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het comfort van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven liggen tussen de €260 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Donkerbroek.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

De beste markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van het pand. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijsindicaties schommelen tussen de €620 – €1925.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Donkerbroek: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties schommelen tussen de €350 en €950. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt verschillende types zoals transparante, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De prijzen bedragen tussen de €55,00 en €185.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Donkerbroek: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Te koop in allerlei stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en rustieke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met een prijskaartje van €95 tot wel €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie kosten van €65 tot wel €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Donkerbroek: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit mega veel soorten en materialen zoals bijv. stof, bamboe, PVC, hout, aluminium. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie tarieven van €72,5 oplopend tot €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals hout, kunststof, stof, bamboe, aluminium. Handig voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij circa €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Donkerbroek voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen beginnen bij circa €420 en kunnen oplopen tot €900.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Donkerbroek zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, voorzethor, inzethor, plissé hor, rolhor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten beginnen bij zo’n €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van verschillende keuzes: het model, het soort materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hieronder bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Donkerbroek in juni 2024.

ZonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€850 – €2175
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€355 – €1500
Screens100 cm – 400 cm breed€265 – €1075
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €170
Lamellen100 x 250 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €210
Plisségordijnen100 x 220 cm€115 – €340
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Donkerbroek. In het volgende blokje vergelijk je een aanvulling op de meest gekozen merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach & Formido, Kwantum, Bol.com, Wehkamp, FonQ.
 • Andere merken: Deponti, Bece, Weinor, Roma, Toppoint, Husol en Milano, Sunway, Dickson, Schlappi, Copaco, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Ooststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Donkerbroek? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna bekijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal kom je ook in contact met montagebedrijven en verkopers in Haule, Zorgvlied en Haulerwijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest ideale zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras & Serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Donkerbroek?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale investeringen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Buitenscreens €280 op basis van 1 raam. In het geval van een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €825). Betaalbare keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €120 per raampartij). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, materiaaltypes, kleuren en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Donkerbroek?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Donkerbroek. In die situaties komt een ervaren montagepartner die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het model op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is werkbaar, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, afstandsbediening, handzender, mobiele app) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8435

Plaats een reactie