Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dieden vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Dieden? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is al verkrijgbaar voor €82,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk biedt een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit enorm veel diverse oplossing. Op deze pagina vind je een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij bekijk je een indicatie van de kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Dieden en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-dieden

Zonnescherm laten plaatsen in Dieden

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Dieden door een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het geheel op de goede manier opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig specialisten in de gemeente. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest hippe mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Dieden en regio. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De professional levert het knikarmscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het product goed is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Dieden

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Dieden wordt gebruikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende prints en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 tot wel €2850. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest praktische oplossingen.

Advies over knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Belangrijk: het systeem kan kapot waaien bij wind. De normale prijzen liggen tussen de €800 tot €2100.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen variëren tussen de €325 tot wel €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Dieden is een uitstekende keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €225 tot wel €1075.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je behoudt jouw privacy.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €300 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Dieden.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 50 woningen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van huizen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De onkosten komen uit tussen de €670 tot €1675.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Dieden: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen komen uit tussen de €300 tot €950. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt allerlei soorten zoals waterafstotende, transparante, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, elektrische en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €57,50 tot €165.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dieden: eenvoudig zelf te installeren.
 • Te koop in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en landelijke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op kosten van €100 oplopend tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan een kostenplaatje van €52,5 tot zo’n €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Dieden: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel vormen en materialen zoals bamboe, hout, aluminium, kunststof, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht kosten van €77,5 tot +/- €260.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals aluminium, bamboe, kunststof, hout, pvc. Ideaal voor imposante / grote ramen en matchen goed met een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Dieden direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, valramen, dakramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Dieden geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: lamellenhor, plissé hor, voorzethor, hordeur, rolhor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten bij gemiddeld €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar diverse zaken: het soort model, het materiaal, de maximale lengte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel bespreken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Dieden in mei 2024.

Model zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2125
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€365 – €1425
Screenstot 4 meter breed€265 – €1200
Rolluik200 cm – 400 cm breed€310 – €1200
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €145
Lamellen200 x 200 cm€55 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €200
Plisségordijnen100 breed€100 – €330
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Dieden. In het volgende blokje bespreken we een aanvulling op de meest verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Karwei, Hubo, Praxis en Formido, FonQ, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Roma, Novoferm, Bece, Weinor, Toppoint, Husol & Sunway, Milano, Swela, Schlappi, Dickson, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Oss

Goedkope zonwering kopen in Dieden? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel bespreken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site kom je ook in contact met fabrikanten en verkooppunten in Alem, Demen en Berghem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest bestelde zonwering types per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras of Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Zonnescherm.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in veel kleuren, motiefjes en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Dieden?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €700. Screens €230 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1225. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €625). Een basis rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €790). Voordelige soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €105 per raampartij). De totale kosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, de materiaalsoort, kleur en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Dieden?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Dieden. Dan komt er een lokale professional die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner het product juist ophangen. Op die manier ben je zeker van effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met slinger werkt prima, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5353

Plaats een reactie