Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Huisseling vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Huisseling? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en kan je al kopen vanaf €72,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm werkt het beste om zonnestralen te weren. Daarnaast biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan bijzonder veel afzonderlijke toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens verstrekken we gemiddelde kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Huisseling en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je behoudt je privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-huisseling

Zonnescherm laten plaatsen in Huisseling

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Huisseling middels een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het product volgens de documentatie vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van de screens of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Huisseling en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de montagepartner. De montage-specialist hangt het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Test of het product goed is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Huisseling

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Huisseling is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse opties zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 tot wel €2600. In onderstaande alinea behandelen we de meest verkochte keuzes.

Praktische terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijzen variëren tussen de €925 t/m €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven liggen tussen de €350 tot zo’n €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Huisseling biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €225 tot €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

De beste rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen bedragen tussen de €260 en €1400 voor rolluiken bestellen in Huisseling.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

De beste markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan de ambiance van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €680 t/m €1925.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Huisseling: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten variëren tussen de €390 tot €875. In het onderstaande stuk bespreken we de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos aan te brengen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen worden aangeboden in honderden prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €50,00 tot €165.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Huisseling: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en brocante ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op onkosten van €115 oplopend tot €375.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met een kostenplaatje van €62,5 tot wel €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Huisseling: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel kleuren en materialen als bijv. PVC, stof, hout, kunststof, bamboe. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht tarieven van €75 tot wel €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. hout, aluminium, stof, kunststof, pvc. Ideaal voor imposante / grote ramen en bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Huisseling voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten starten vanaf €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €850.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Huisseling zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur, rolhor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij circa €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, vast raam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd via velerlei opties: de productcategorie, het gewenste materiaal, de afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de onderstaande tabel tonen wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Huisseling in april 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€875 – €2225
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€365 – €1475
Screens1 – 4 meter breed€265 – €1175
Rolluik100 cm – 400 cm breed€320 – €1425
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €165
Lamellen100 x 250 cm€70 – €200
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €250
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Huisseling. In de tabel hieronder bekijk je een overzicht met de meest verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma en Formido, Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker.
 • Overige merken: Novoferm, Bece, Deponti, Toppoint, Roma, Husol en Sunway, Dickson, Copaco, Schlappi, Milano, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Oss

Goedkope zonwering kopen in Huisseling? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder vergelijk je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website vind je ook fabrikanten en showrooms in Megen, Herpen en Macharen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, vormen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Huisseling?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige prijsindicaties bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €725. Buitenscreens €240 per raampartij. Bij een terraszonwering betaal je om en nabij de €1200. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een normaal rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €795). Overige soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €105 per kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gewenste producten, het formaat, soort bediening, het gewenste materiaal, kleur en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Huisseling?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Huisseling. Er komt dan een lokale expert die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het model fatsoenlijk bevestigen. Op die manier geniet je van goede zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met slinger werkt in de basis mooi, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (handzender, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5358, 5373

Plaats een reactie