Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Megen vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Megen? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €52,50. Buitenzonwering zoals een screen werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Eveneens geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit geweldig veel afzonderlijke systemen. Op dit platform kan je aan de slag met een uitgebreid advies waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast doorzoek je de geschatte kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Megen en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-megen

Zonnescherm laten plaatsen in Megen

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Megen middels een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het product volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Megen en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De specialist installeert het terrasscherm of de lamellen zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het netjes is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Megen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Megen wordt met name toegepast om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele toepassingen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €500 t/m €2575. In het stukje hierna bespreken we de meest populaire toepassingen.

Laten plaatsen van terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Let op: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €800 tot €2100.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen liggen tussen de €350 t/m €1225.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Zeer windbestendig.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Megen is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen liggen zo tussen de €350 en €1100.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte kosten liggen zo tussen de €370 en €1475 voor rolluiken bestellen in Megen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Altijd met goede garantie.

Offerte voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van woonhuizen. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €700 t/m €1725.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Megen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties komen uit tussen de €370 en €950. In het boxje hieronder behandelen we de meest interessante types.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, probleemloos op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals transparante, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €55,00 en €150.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Megen: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en rustieke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op prijzen van €100 tot +/- €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie een tarief van €60 tot wel €170.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Megen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit diverse systemen en materialen als onder andere stof, PVC, bamboe, kunststof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een kostenplaatje van €70 tot €240.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, hout, pvc, stof, bamboe. Ideaal voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten starten bij om en nabij de €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Megen met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een unieke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, dakramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €880.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Megen zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, rolhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Passende raamdecoratie voor elke kamer

Gratis een aanbieding van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 hangen af van meerdere onderdelen: het type model, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Megen in april 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2350
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€385 – €1425
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1200
Rolluiktot 4 meter breed€315 – €1375
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €155
Lamellen250 x 150 cm€55 – €190
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €260
Plisségordijnen120 cm breed€105 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Megen. In de tabel hieronder delen we een aanvulling op de grootste merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, IKEA, Hubo, Gamma & FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp.
 • Overige merken: Toppoint, Husol, Bece, Deponti, Roma, Weinor & Swela, Sunway, Copaco, Lumenguard, Milano, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Oss

Goedkope zonwering kopen in Megen? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema delen we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal bekijk je ook fabrikanten en bedrijven in Keent, Macharen en Grave.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Plissegordijnen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw situatie hangt af van de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, stoffen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Megen?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Screens €205 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1075. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een normaal rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €835). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €115 per raam / kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de maximale breedte, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, kleuren en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Megen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Megen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren monteur die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Hierna zal de professional het product goed monteren. Dankzij deze service geniet je van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (via een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5366

Plaats een reactie