Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oijen vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Oijen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De tarieven starten bij zo’n €75,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest effectief om je woning koel te houden. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel diverse producten. Op dit portaal delen we een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop bekijk je de huidige tarieven en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Oijen en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-oijen

Zonnescherm laten plaatsen in Oijen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Oijen door een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm goed opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig experts in de gemeente. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Oijen en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de monteurs. De monteur levert het uitvalscherm of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Test of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Oijen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oijen wordt gebruikt om warmte in huis te voorkomen. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere varianten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €475 tot wel €2800. In het volgende hoofdstuk leggen we alles uit over de meest handige toepassingen.

Offerte voor terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven onder het raam. Advies: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen variëren tussen de €800 t/m €2100.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Details over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen bedragen tussen de €350 tot wel €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Oijen is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 t/m €1150.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Te integreren in het kozijn.

Uitleg over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte tarieven schommelen tussen de €340 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Oijen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Enorm lange levensduur.

Informatie over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Ze beïnvloeden de ambiance van gebouwen. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €600 tot zo’n €1900.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Oijen: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven liggen zo tussen de €330 – €900. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, simpel te plaatsen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, dakraam, elektrische, transparante en het duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €52,50 tot €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Oijen: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en karaktervolle uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht prijsindicaties van €90 tot +/- €300.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan een prijs van €55 tot €170.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Oijen: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit gigantisch veel modellen en materialen zoals onder andere aluminium, kunststof, bamboe, hout, stof. Met houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met een kostenplaatje van €85 tot zo’n €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals kunststof, hout, pvc, stof, bamboe. Geschikt voor lange / grote ramen en passen perfect bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten beginnen bij circa €65 en kunnen oplopen tot €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Oijen direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, valramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten starten bij om en nabij de €490. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €940.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Oijen geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, hor met scharnier, inzethor, hordeur, lamellenhor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij zo’n €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €525.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, valraam, draairaam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal aspecten: het soort model, het soort materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het volgende blokje bespreken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oijen in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€860 – €2375
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€390 – €1425
Screenstot 400 cm breed€270 – €1150
Rolluik1 – 4 meter breed€305 – €1450
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €145
Lamellen200 x 200 cm€50 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €270
Plisségordijnen195 cm breed€105 – €380
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Oijen. In het volgende blokje bieden wij uitleg over de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hubo, Hornbach, IKEA & Wehkamp, Bol.com, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Check ook: Bece, Weinor, Novoferm, Roma, Husol, Toppoint & Swela, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Copaco, Dickson.

Zonwering experts in regio van Oss

Goedkope zonwering kopen in Oijen? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna verstrekken we bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via deze website kom je ook in contact met installatiepartners en shops in Geffen, Teeffelen en Nistelrode.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn behoeft een vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Oijen?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Buitenscreens €270 op basis van één kozijn. Bij een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €795). Betaalbare keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het model, de grootte van het systeem, bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Oijen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Oijen. Hierbij komt een gespecialiseerde professional die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het product volgens de documentatie monteren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5394

Plaats een reactie