Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Etten vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Etten? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De prijzen beginnen vanaf €85,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is ideaal om de zon en warmte te weren. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel verschillende soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens delen we een indicatie van de kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Etten en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-etten

Zonnescherm laten plaatsen in Etten

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Etten door een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het product fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van de screens of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Zoals achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Etten en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De monteur hangt het zonnescherm, markiezen of de plissés op de gewenste manier. Loop na of het product goed is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Etten

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Etten is ideaal om de warmte uit je huis te houden. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €200 tot zo’n €2550. In de koopgids hierna beoordelen we de meest bekende types.

Koopgids terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: het zonnescherm kan vies worden door regen. De tarieven variëren tussen de €875 tot wel €2025.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven komen uit tussen de €325 en €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Etten biedt je design rolluiken voor als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven variëren tussen de €300 tot wel €1075.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Te integreren in het kozijn.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 type systemen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijzen bedragen tussen de €310 – €1375 voor rolluiken bestellen in Etten.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Enorm lange levensduur.

Informatie over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan de ambiance van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijsindicaties liggen tussen de €630 – €1975.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Etten: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €300 – €975. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest gekozen types.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, snel en simpel zelf te plaatsen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in praktisch alle designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt diverse varianten zoals transparante, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €47,50 tot €150.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Etten: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan onkosten van €95 tot €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Handig in onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie een prijs van €50 tot zo’n €155.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Etten: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit diverse systemen en materialen als onder andere aluminium, kunststof, hout, bamboe, stof. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met een prijs van €67,5 tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, stof, bamboe, pvc, aluminium. Handig voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen starten vanaf €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Etten in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, dakramen, schuiframen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten bij om en nabij de €490. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €880.

 • Duurzaam product.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Etten zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, plissé hor, inzethor, lamellenhor, hordeur, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt insecten buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten bij om en nabij de €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €775.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op vrijdag, 30 september 2022 worden berekend door te kijken naar verschillende keuzes: de productcategorie, het soort materiaal, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Etten in september 2022.

ZonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€855 – €2050
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€380 – €1300
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1125
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €145
Lamellen150 x 100 cm€55 – €190
Jaloezieën150 x 150 cm€60 – €270
Plisségordijnen130 cm breed€125 – €320
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Etten. In het volgende blokje bekijk je een aanvulling op de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Gamma, Praxis, Hubo & Bol.com, Leen Bakker, Formido, FonQ, Kwantum.
 • Bekijk ook: Deponti, Bece, Roma, Weinor, Husol, Novoferm en Swela, Dickson, Copaco, Sunway, Lumenguard, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Oude IJsselstreek

Goedkope zonwering kopen in Etten? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder vind je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website bekijk je ook montagepartners en winkels in Silvolde, Varsselder en Sinderen.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Freriks Wonen en SlapenFrank Daamenstraat 237071 ATUlft
Aannemersbedrijf Hetter BouwSlawijkseweg 157077 AMNetterden
Bruins BV Timmer- en AannemersbedrijfDijkweg 57081 HNGendringen
RolaluxKasteelweg 67065 AXSinderen
Zonweringsbedrijf Oost NederlandSchoolstraat 37064 GMSilvolde
Gegevens van zonwering leveranciers in Oude IJsselstreek (september 2022).

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest populaire zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw woning realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, modellen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Etten?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €575. Screens €240 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1000. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €755). Voordelige opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, type materiaal, kleur en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Etten?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Etten. Hierbij komt er een lokale expert die ieder raam opmeet aan huis. Hierna zal de vakman het model vakkundig installeren. Met deze klusservice geniet je altijd van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is op zich ok, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (met een handzender, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 7075

Plaats een reactie