Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Varsselder vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Varsselder? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €87,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is praktisch tegen hevige zon. Mogelijk geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel verschillende oplossing. Op deze pagina check je een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop verstrekken we de huidige tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Varsselder en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je behoudt je privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-varsselder

Zonnescherm laten plaatsen in Varsselder

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Varsselder door een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat alles op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je razendsnel leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, extra isolatie, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het systeem. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en handigste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Varsselder en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de montagepartner. De professional levert het uitvalscherm of de duettes zoals gewenst. Test of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Varsselder

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Varsselder wordt gebruikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende varianten zoals het rolluik schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 tot zo’n €2875. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire modellen.

Investeren in terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven op het terras. Noemenswaardig: het doek kan vies worden door regen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €875 – €2175.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven liggen tussen de €300 en €1350.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Varsselder komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven liggen tussen de €225 tot €1100.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De totale investeringen liggen zo tussen de €300 – €1475 voor rolluiken bestellen in Varsselder.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De totale investeringen bedragen tussen de €630 en €1675.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Varsselder: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven liggen tussen de €370 – €975. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk te plaatsen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden verschillende types zoals verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De tarieven komen uit tussen de €52,50 en €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Varsselder: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en brocante ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht prijsindicaties van €110 tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met een kostenplaatje van €57,5 tot €160.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Varsselder: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit tientallen vormen en materialen als o.a. aluminium, hout, PVC, kunststof, stof. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan prijsindicaties van €75 tot +/- €220.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals hout, pvc, aluminium, stof, bamboe. Praktisch voor brede / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten beginnen bij zo’n €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Varsselder met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals dakramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, valramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten beginnen bij €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €920.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Varsselder zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, rolhor, plissé hor, voorzethor, lamellenhor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten beginnen bij €67,5 en kunnen oplopen tot €625.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, valraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei zaken: het type product, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bediening. In het schema hierna bekijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Varsselder in juni 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€870 – €2150
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€400 – €1425
Screens2 – 4 meter breed€285 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€305 – €1200
RolgordijnTot 300 cm breed€75 – €155
Lamellen200 x 180 cm€55 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €230
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €360
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Welke winkelier heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Varsselder. Hierna bekijk je informatie over de meest gekozen merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Hubo, IKEA, Karwei & Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Ook interessant: Roma, Weinor, Deponti, Toppoint, Bece, Husol en Lumenguard, Schlappi, Milano, Copaco, Dickson, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Oude IJsselstreek

Goedkope zonwering kopen in Varsselder? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema tonen wij gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website bekijk je ook installatiepartners en bedrijven in Sinderen, Netterden en Ulft.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Men verkoopt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, motiefjes en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Varsselder?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde prijzen tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Screens €220 op basis van 1 raam. In het geval van een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €825). Een normaal rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €775). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €135 op basis van één kozijn). De totale tarieven hangen af van: type systeem, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, kleuren en prints en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Varsselder?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Varsselder. Hierbij komt een gespecialiseerde expert die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de vakman het zonnescherm op de goede manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van effectieve zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met stang of band werkt prima, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7076

Plaats een reactie