Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ulft vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Ulft? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €85,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Vaak behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben tientallen afzonderlijke systemen. Via onze site check je een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij bieden we een kostenindicatie en een tabel met diverse zonwering specialisten in Ulft en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-ulft

Zonnescherm laten plaatsen in Ulft

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ulft via een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product goed gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je razendsnel specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest actuele keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Ulft en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. Het installatiebedrijf levert het zonneschermen of de shutters op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Inzicht in de kosten van raambekleders in Ulft

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Ulft is zeer handig om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele opties zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in diverse prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €200 en €2850. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest moderne types.

Details over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Tip: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen bedragen tussen de €850 – €2250.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een vaak gekozen optie bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen bedragen tussen de €475 tot €1225.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Ulft is ideaal als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal glasvezel of polyester. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €350 – €1125.

 • De cassette is klein en compact.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen liggen zo tussen de €290 – €1275 voor rolluiken bestellen in Ulft.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

De beste markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Ze hebben invloed op de authenticiteit van gebouwen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €630 en €1925.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aangename temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Ulft: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen schommelen tussen de €380 tot €875. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen worden aangeboden in veel dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan verschillende varianten zoals dakraam, transparante, verduisterende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €57,50 tot €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ulft: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en brocante ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan kosten van €110 tot €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht een tarief van €60 tot zo’n €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Ulft: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit ontzettend veel systemen en materialen als bijv. kunststof, stof, hout, aluminium, PVC. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met tarieven van €75 tot +/- €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals pvc, kunststof, stof, aluminium, bamboe. Perfect voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten beginnen bij €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Ulft op maat gemaakt

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij €430. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €880.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Ulft zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, inzethor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €67,5 en lopen op tot €675.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei thema’s: het type model, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna verstrekken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Ulft in juni 2024.

ZonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2100
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1450
Screens100 cm – 400 cm breed€270 – €950
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1200
Rolgordijn150 x 190 cm€60 – €140
Lamellen250 x 150 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €260
Plisségordijnen160 cm breed€110 – €330
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Ulft. Hieronder vind je een overzicht met de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Gamma, IKEA, Karwei en Kwantum, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Formido.
 • Bekijk ook: Bece, Husol, Novoferm, Deponti, Weinor, Toppoint en Swela, Dickson, Copaco, Milano, Lumenguard, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Oude IJsselstreek

Goedkope zonwering kopen in Ulft? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hierna tonen wij gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker check je ook installatiepartners en shops in Terborg, Etten en Silvolde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We delen nu de meest gekochte zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van het soort raam, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in meerdere kleuren, modellen en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Ulft?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte onkosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €700. Zonnescreens €270 per raam. Bij een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €830). Gunstiger geprijsde opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €130 per raam / kozijn). De totale bedragen hangen af van: type systeem, de grootte van het systeem, soort bediening, het gewenste materiaal, designs en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Ulft?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Ulft. Hierbij komt een capabele vakman die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de producten op de goede manier bevestigen. Zo ben je zeker van effectieve zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met stang of band is op zich ok, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7070, 7071

Plaats een reactie