Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Amsterdam-Duivendrecht vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Amsterdam-Duivendrecht? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De prijzen beginnen vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Soms realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit geweldig veel diverse toepassingen. Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien geven we een kostenindicatie en namen van regionale zonwering specialisten in Amsterdam-Duivendrecht en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-amsterdam-duivendrecht

Zonnescherm laten plaatsen in Amsterdam-Duivendrecht

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Amsterdam-Duivendrecht middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de juiste wijze vastgezet wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakmannen in de regio. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk soort systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest moderne keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Amsterdam-Duivendrecht en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De professional plaatst het zonneschermen of de lamellen zoals afgesproken. Ga altijd na of het product goed is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Amsterdam-Duivendrecht

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Amsterdam-Duivendrecht werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse varianten zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 tot €2925. In het volgende gedeelte lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire oplossingen.

Alles wat je moet weten over terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Noemenswaardig: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De kosten variëren tussen de €825 – €2125.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten liggen zo tussen de €325 tot €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Amsterdam-Duivendrecht is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties bedragen tussen de €250 tot wel €1125.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte prijzen bedragen tussen de €350 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Amsterdam-Duivendrecht.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Het comfort van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op de sfeer van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijzen komen uit tussen de €600 en €1775.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Amsterdam-Duivendrecht: alle soorten voor binnen op een rij

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten variëren tussen de €390 en €950. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden diverse varianten zoals verduisterende, waterafstotende, elektrische, transparante, dakraam, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen bedragen tussen de €50,00 tot €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Amsterdam-Duivendrecht: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Aanbod in diverse stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en authentieke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan kosten van €100 tot zo’n €400.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan tarieven van €60 tot €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Amsterdam-Duivendrecht: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel soorten en materialen zoals kunststof, hout, PVC, aluminium, bamboe. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan een prijskaartje van €82,5 tot wel €260.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals stof, hout, kunststof, pvc, aluminium. Perfect voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten starten bij om en nabij de €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Amsterdam-Duivendrecht met exclusieve afwerking

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen beginnen bij zo’n €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €870.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Amsterdam-Duivendrecht zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, plissé hor, inzethor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven starten bij gemiddeld €77,5 en lopen op tot €800.

 • Te monteren op: valraam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, draairaam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van meerdere onderdelen: het soort product, het materiaal, de gewenste afmeting en de bediening. In het volgende schema bieden wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Amsterdam-Duivendrecht in juli 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2075
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€395 – €1550
Screens300 cm – 400 cm breed€250 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1450
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €165
Lamellen100 x 50 cm€75 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €240
Plisségordijnen170 cm breed€120 – €310
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Amsterdam-Duivendrecht. In de tabel hieronder vergelijk je een aanvulling op de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach, IKEA & FonQ, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Bol.com.
 • Overige merken: Bece, Toppoint, Husol, Weinor, Novoferm, Roma en Swela, Copaco, Lumenguard, Milano, Schlappi, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Ouder-Amstel

Goedkope zonwering kopen in Amsterdam-Duivendrecht? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel bespreken we bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker kom je ook in contact met montagepartners en verkooppunten in Volendam, Duivendrecht en Den Ilp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest verkochte zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering hangt af van de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, designs en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Amsterdam-Duivendrecht?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Buitenscreens €275 per raampartij. Kies je voor een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1100. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €600). Een normaal rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €755). Voordelige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €120 per raampartij). De totale prijzen hangen af van: type systeem, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, dessins en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Amsterdam-Duivendrecht?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Amsterdam-Duivendrecht. In die situaties komt een gediplomeerde installateur die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de installateur het product juist monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1114

Plaats een reactie