Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Den Ilp vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Den Ilp? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is al verkrijgbaar voor €80,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn de wereld aan verschillende combinaties. Via deze website geven we een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens delen we een indicatie van de kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Den Ilp en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-den-ilp

Zonnescherm laten plaatsen in Den Ilp

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Den Ilp middels een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het geheel op de goede manier opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je razendsnel experts in de gemeente. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest moderne oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Den Ilp en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor het montageteam. De installateur plaatst het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Ga altijd na of het netjes is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Den Ilp

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Den Ilp is het meest effectief om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere varianten zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei prints en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 – €2625. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest handige types.

Waarom kiezen voor terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven om te zitten. Disclaimer: het systeem kan kapot waaien bij wind. De prijsindicaties liggen zo tussen de €925 t/m €2200.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven variëren tussen de €475 t/m €1300.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Den Ilp is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De tarieven bedragen tussen de €225 – €1125.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De onkosten liggen tussen de €310 – €1375 voor rolluiken bestellen in Den Ilp.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Nieuwe markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van het huis. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven schommelen tussen de €630 tot €1725.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Den Ilp: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen variëren tussen de €330 tot €850. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt diverse varianten zoals verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, transparante, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €65,00 tot €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Den Ilp: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en landelijke uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan tarieven van €95 tot €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie kosten van €52,5 oplopend tot €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Den Ilp: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit tientallen kleuren en materialen als o.a. PVC, aluminium, stof, bamboe, kunststof. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met onkosten van €70 tot +/- €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. pvc, hout, aluminium, stof, bamboe. Ideaal voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen beginnen bij €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Den Ilp op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, dakramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten vanaf €410. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €910.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Den Ilp geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, plissé hor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten beginnen bij zo’n €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende opties: het type systeem, materiaaltypes, de afmeting en de bediening. In het overzicht hierna verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Den Ilp in juli 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€820 – €2350
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€380 – €1275
Screens100 cm – 300 cm breed€270 – €1175
Rolluik1 – 4 meter breed€300 – €1450
Rolgordijntot 2 meter breed€80 – €175
Lamellen180 x 180 cm€80 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €250
Plisségordijnen150 cm breed€100 – €320
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Den Ilp. In het volgende blokje delen we een toelichting op de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hubo, Karwei, Hornbach en FonQ, Kwantum, Formido, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Bece, Husol, Roma, Weinor, Deponti, Novoferm & Schlappi, Sunway, Dickson, Swela, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts in regio van Landsmeer

Goedkope zonwering kopen in Den Ilp? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna verstrekken we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site bekijk je ook montagebedrijven en verkopers in Duivendrecht, Volendam en Schiphol.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest praktische zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in diverse kleuren, prints en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Den Ilp?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte tarieven tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Screens €275 op basis van 1 raam. Bij een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een normaal rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €750). Alternatieve producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 per kozijn). De totale tarieven hangen af van: het product, de maximale lengte, de bedieningsopties, type materiaal, kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Den Ilp?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Den Ilp. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele installateur die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman de zonwering volgens de documentatie installeren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is werkbaar, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1127

Plaats een reactie